Garnier ovih dana najavljuje nove formule za njegu kose – riječ je o šamponu, regeneratoru i maski za kosu iz linije Fructis Hair Food.
Obogaćena ekstraktom banana s Kostarike, hidratantnim i hranjivim ...
... započinje u glavi, a ne u želucu, kao fizička glad. Javlja se jaka, nefleksibilna, želja za određenom hranom - niti jedna druga hrana neće zadovoljiti tu potrebu.
Mozak se u potpunosti okupira mislima ...
... na predstavljanju svoje knjige Anti-ageing prehrana, u Zagrebu. - U knjizi sam objedinila svoja znanja i prezentirala čitateljima na jednostavan i pitak način. Željela sam da informacije o anti-ageing ...
Pekarstvo je za sestre Anamariu i Zrinku Zajec više od hobija: u biznis su pretvorile svoju ljubav prema kruhu i dale mu ime Kruh na treću. – Predane smo svakodnevnom kreiranju i izradi pekarskih proizvoda ...
... voća, povrća, mahunarki, orašastih plodova i sjemenki) bez ikakve životinjske hrane, a također ni hrane životinjskog podrijetla (sir, jaja, med, mlijeko i mliječni proizvodi). - Laktovegetarijanci - prehrana ...
Kada posjetite slovenski najstariji grad Ptuj sigurno već znate da su tamo slavna termalna voda, termalni park s toboganima i odličan Grand Hotel Primus. Itekako nam je poznata i njihova Perutnina Ptuj, ...
Nova kozmetička organska linija za njegu tijela, napravljena od jestivih sastojaka, predstavljena je jučer u zagrebačkom Šumskom kuharu (gdje se jede raw food), a ime joj je Johnny Organic. Radi se o liniji ...
Svi mi ponekad trebamo energy boost – naročito ako ujutro osjećamo nedostatak energije, koji se obično javlja u prijelaznim razdobljima, kad smo pod utjecajem stresa ili usred nekih većih životnih promjena ...
... tegobama. Objavila je dva naslova, Hrana i njene čarolije, Chrono (2004), te Prehrana djece, Slobodna Dalmacija (2012).
Savjetovanje u trajanju od 30 minuta: 1.antropometrija - mjerenje težine, visine ...
Hrana u avionima zahtijeva posebne recepte - suhi zrak i pritisak slabe naše osjete za slatko i slano, dok oni za kiselo, gorko i začinjeno ostaju gotovo nepromijenjeni. - Stvar je u tome što nam oslabi ...
... je mediteranska prehrana i ukusna - .
Pharmacy to go! još jedna ljetna tema - Znate li što je to cistitis?
6 nezaobilaznih pravila - integralne žitarice (kuhane), kruh, riža ili tjestenina ...
... hrana u restoranima označena je simbolom jabuke kako bi gost mogao vidjeti da se radi o vitalnom jelu te time složiti svoj najzdraviji mogući obrok. Isto tako gostima su na raspolaganju začini i ulja sa ...
... treninga, prehranom i dodacima koji su potrebni - .
Energija & metabolizam - Ljudsko tijelo energiju dobiva iz hrane, pa je prehrana jedan od glavnih čimbenika koji može utjecati na zdravlje organizma ...
Sve popularniji svjetski gastro trend upravo je kombiniranje pive s određenim slatkim i slanim delicijama, istaknuo je majstor pivar Wolfgang Lindell iz grupacije Carlsberg koji je danas u restoranu Muzeja ...
Vjerojatno je znate po lijepim vjenčanicama i dugogodišnjem modnom radu na našoj sceni, no dizajnerica Katarina Džale ima još jednu ljubav, a to je sirova hrana koja joj je doslovno promijenila život. ...
... odaje koliko je kvalitetna hrana koju konzumiramo. Zato smo se pozabavili nekim namirnicama koje surađuju s našim zdravljem, daju nam energiju na dnevnoj bazi i rade na očuvanju kože mladolikom i elastičnom. ...
...
Ostanite hidrirani i održavajte zdravu prehranu
Na zdravlje vaše kože također utječe vaše unutarnje stanje. Unošenje dovoljno vode tijekom dana održava vašu kožu hidratiziranom iznutra. Prehrana bogata ...
... i prijateljicu, vratila se više puta. Sushi, gyoze, kozice... Restoran nije napadan, ugodno je, a hrana svježa i autentična, premda nije klasična japanska. Tu ima nešto posebno. Razgovarala sam s Hrvojem ...
Rujan donosi novu dimenziju kulinarskog užitka – Koykan Street Food Festival. Ovaj gastronomski događaj, koji se održava od 13. do 22. rujna u novootvorenoj Koykan poslovnici na adresi Tkalčićeva 13, ...
... s omekšanom vodom, stvarajući obilnije pjenjenje.
Ukusnija hrana i napitci
Omekšana voda ima pozitivan utjecaj na okus hrane i napitaka koje pripremate kod kuće. Arome postaju izražajnije, tekstura ...
... hrana koja privlačno izgleda i ima dobar okus te je postala poznata diljem svijeta. U Japanu se počela pripremati prije više od tisuću godina, a potječe iz jugoistočne Azije ili južne Kine. Od tada se ...
Palačinka Fest otvoren je u Rougemarin Parku u srijedu, 27. kolovoza. 'Sunčano s palačinkama' potrajat će do početka školske godine, do nedjelje 8. rujna.
Palačinke potpisuju hrvatski scefovi - Marin ...
... i prostrane, a hrana izvrsna, tu su odličan restoran Regius, konferencijska dvorana prilagođena za održavanje seminara, kongresa i drugih korporativnih događaja te spa & wellness.
Rodna kuća Ive Andrića ...
... svježinu ovih morskih plodova, to je jedna od esencija stapanja s prirodom, nije samo tu hrana... već je i cjelokupni dojam jednostavnosti življenja i neke mirnoće u tom lijepom tirkizno-zelenom okruženju, ...
Talentirane chefice iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunjske koje su dio Solaire Tables zajednice okupile su se u Zagrebu kako bi kroz zajedničku večeru pokazale svoju inovativnost i kreativnost ...
DAN PRVI
DAN TREĆI
Drugi dan smo započeli degustacijom cvičeka – Mojca iz kleti Krško objasnila nam je da je to mješavina crnih i bijelih sorti slovenske vinorodne regije Posavje.
Omjeri ...
... pogled u šumu, otvorenu terasu koja je spojena s unutarnjim djelom. Hrana je tradicionalna, namirnice su domaće te ih nabavljaju od lokalnih OPG-ova u Beloj Krajini.
...
Beats&Bites festival počinje ovog četvrtka na Mažurancu
Zagreb ovog lipnja postaje epicentar zabave za mlade, jer se Beats&Bites festival vraća u grad s bogatim programom koji će zadovoljiti sve ...
Umjetničko – hedonistička manifestacija 4. Zalazak u vinogradu održat će se 14. lipnja 2024. godine, uz hotel Stupnički dvori u Brodskom Stupniku.
Zalazak u vinogradu lijepa je vinska manifestacija ...
Drugi brojprvog hrvatskog digitalnog vinskog časopisa Vinske zvijezde predstavljen je prošle srijede u zagrebačkom baru Pri Nami, na Zakmardijevim stubama.
Nastao je proširivši se od istoimenoga vinskog ...
Jagode su tema nove radionice chefa Tomislava Antolića iz restorana Il Camino, koje su nedavno održane u zagrebačkom prostoru Loža. Za jagode se pobrinuo OPG Oršić.
Predlaže 3 vrste slastica - tart, ...
...
Kolibrićima za lijekove i opremu.
Pučkoj kuhinji za 10000 obroka, što je hrana za jedan mjesec.
Ne mogu još početi prikupljati novac jer je jako puno ljudi iskoristilo humanitarne događaje u zle ...
Drugi dan našeg boravka u Salzburgu puno smo emotivno putovali, od prošlosti do neke ljepše budućnosti – kompleks DomQuartier je iz 17. stoljeća, Muzej Suvremene umjetnosti obrađuje recentne artističke ...
... restoran, hrana je domaća i lokalna.
@dubravkapz #salzburg #hellbrunnsalzburg #spring #travel #austria🇦🇹 ♬ One of Us - Melodia Simples
Nakon dvorca vratili smo se u ovo vrijeme te chekirali ...
... pH vrijednosti, vrlo jednostavnih formulacija te prilagodljivi za kombiniranje. Bez obzira na sve dobrobiti kozmetičkih proizvoda, u ovim mladim godinama od neprocjenjive je važnosti i uravnotežena prehrana, ...
... li začinjena hrana, stres ili ekstremni vremenski uvjeti zaista okidač za rozaceju? Kako odabrati proizvode za njegu kože? Mora li krema biti masna ili je nužna hidratacija? Postoje li znakovi koji mogu ...
... s omekšanom vodom, stvarajući obilnije pjenjenje.
Ukusnija hrana i napitci
Omekšana voda ima pozitivan utjecaj na okus hrane i napitaka koje pripremate kod kuće. Arome postaju izražajnije, tekstura ...
... lagana hrana s blagim umacima s dodatkom proteina privlači mnoge žene. Rižota su našim gošćama među najdražim jelima, a vole i ribu - naglasio je Antolić.
Dodaje i kako je za kuhara važno - serviranje ...
... redovite njege, važna je i briga o unutarnjem zdravlju jer se zdravlje kože odražava i iznutra. Zdrava prehrana, odgovarajuća hidratacija, redovita tjelesna aktivnost i smanjenje stresa ključni su čimbenici ...
... stvaralaštva i tako lijepe umjetnosti, kreativnosti, inovacije, to je kao neka emotivna hrana koje su svi gladni, bez obzira čime se bavimo i koja je naša životna priča. A autori su svojevrsne zvijezde, ...
Svjetski masterchef hrvatskih korijena, Damir Sertić zadnjih godina ostvario je zavidan uspjeh u kulinarskoj karijeri, čime se rijetki vrhunski kuhari mogu pohvaliti, a sam priznaje da nikad nije mogao ...
Bila sam danas na rižotu s lignjama i hobotnicom u Kotliću, na Dolcu. Restač je smješten na unutarnjem platou i miomirisi su moćni. Zamisli da imaš neki L'Eau s esencijama Dolca? To je niche miris, naravno. ...
Ana Plazibat i Iva Špalj nude ekskluzivne personalizirane poklone svoje tvrtke Gifterija. Cilj im je osmisliti i stvoriti uspomene za sve one koji daruju i koji darove primaju. Radi se o proizvodima isključivo ...
Projekt Adriatic Craft Beer spaja craft pivu i turističke destinacije, pa tako na njihovoj web aplikaciji možemo otkriti ne samo gdje je dostupna, već i nešto više o samoj lokaciji i okolici. Što pogledati, ...
Fact: normativi su preveliki. Rijetko tko pojede sve s tanjura. Ever, bilo gdje, bez obzira gdje sam ili smo. Jeli smo u Flachau u cool restoranima, domaća prefina klopa. U jednom od njih sam nosila doma ...
... prehrana?
- Nastupam u kategoriji do 65 kilograma i moram priznati da inače nemam problema s kilažom te sam uglavnom u granicama dozvoljene kategorije. Ukoliko trebam samo pripaziti na kilažu, tada ...
... to neizostavni predmeti i hrana bez kojih ne možemo ni danas, kako je to nekada bilo u starom Zagrebu, što je značilo ''Sveta Kata snijeg na vrata'', Barbarinje, zašto nam je važna Sveta Lucija, Nikolinje, ...
... hrana je Hanja Delights, a goodie bag su dodaci prehrani Sagas.
Novi Minami showroom možete posjetiti na adresi Varšavska 7, 3. kat, uz prethodnu najavu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
...
Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane najveća svjetska prehrambena kompanija obilježava prvom u nizu besplatnih radionica
Nestlé je simbolično obilježio Svjetski dan osviještenosti o otpadu od ...
Milka, najpoznatiji svjetski brend čokolade, poziva vas da sudjelujete u velikoj nagradnoj igri Omiljeni Milka okus. Nagradna igra traje do 23. listopada 2023., a dobitnike očekuju sjajne nagrade – 3 nezaboravna ...
PLACe market, projekt koji je u proljeće i ljeto oduševljavao i Zagrepčane i Splićane ovaj se petak od 18h ponovo vraća na Tržnicu Dolac u Zagrebu. Projekt će trajati svaki sunčani petak u rujnu i listopadu ...
Žiri najprestižnijeg svjetskog natjecanja za žestoka pića San Francisco World Spirits Competition, dodijelio je dvostruko zlato i srebro Wise Grus Lozovači Barique i Šljivovici. Ovo se natjecanje smatra ...
Chef novog mjesta u gradu, Le Kolača u Parku kneževa, Robert Hromalić predstavio je ljetnu ponudu tosteva i slatkih kroasana s pistacijom i malinama za doručak, koji se poslužuje do 11:30 h.
Ponuda ...
... ekološkim sredstvima. Prilikom proizvodnje ne koriste se selekcionirani kvasci i hrana za kvasce, već se koriste autohtoni kvasci vinograda i podruma. Nakon fermentacije Kitokret dozrijeva 12 mjeseci u ...
Vinski Festival In Vino Veritas će 9. i 10.lipnja na otoku Krku doživjeti svoje drugo izdanje.
Koncept Festivala In Vino Veritas napravljen je u suradnji TZ Punta, uz idejnu i medijsku podršku vinske ...
Jedini i jedinstven nenatjecateljski turnir, temeljen na prijateljstvu i fair playu, vratio se u svom 7. Izdanju. Svim obiteljima donosi puno radosti i zabave, kao i jedinstvenu priliku za nezaboravno ...
U travanjskom broju časopisa Decanter – veliku pohvalu i preporuku vina s dalmatinskih otoka napisao je vinski stručnjak, ocjenjivač i novinar – Miquel Hudin
„Ljepotu dalmatinske obale ne treba ...
... pružanja kontinuirane podrške i pomoći oboljelima.
Prof.dr.sc. Čuković-Čavka naglasila je kako je stroga doživotna bezglutenska prehrana bez iznimki i kompromisa jedini lijek za ovu autoimunu bolest, ...
Brod je jedan od najboljih načina kako upoznati razne destinacije te imati malo drugačiji odmor. Uz dobru ekipu, ovo postaje mjesto tuluma i dobrog druženja, a svako pristajanje na kopno prava je prilika ...
Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, zaposlenici u kompaniji Mondelēz International, u suradnji s Agronomskom školom Zagreb te potporu GreenFusion, platforme za investiranje u ekološke projekte, ...
Tradicionalno vinsko događanje "Degustacije hvarskih vina" ovoga petka započinje temom Vino i čokolada u hvarskom Arsenalu. (28.04.-30.04.)
Posjetitelje otoka Hvara tijekom turističke sezone očekuje ...
... sastojak u kozmetičkim proizvodima do vanjskih čimbenika kao što su izlaganje hladnoći i vjetru, zagađen zrak, izloženost stresu, prehrana, hormonalne fluktuacije, nedostatak sna, izlaganje sunčevoj svjetlosti ...
Prije desetak dana najavljen je PLACE market, nacionalni projekt turističke revitalizacije tržnica koji na tržnice nakon njenog radnog vremena dovodi neke od najvažnijih domaćih chefova i ugostitelja. ...
Zagrebački Restoran Noel jučer je ugostio Masterclass „Povijesno važni roséi“, kao uvod u jubilarni 10. Pink Day Zagreb festival koji će se održati ove subote, 22. travnja u Laubi.
Masterclass je ...
Ideja projekta Place market je svaki petak nakon radnog vremena oživjeti tržnicu tako da na nju i njene klupe izađu neki od najpoznatijih lokalnih i nacionalnih chefova i ugostitelja. Pritom će za posjetitelje ...
- PINK DAY Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo. ...
... hrana i izvrsna posluga bila je za svaku preporuku.
Najbolje ocijenjeno vino bio je Sauvignon Cmrečnjak 2021 s 94 boda, slijede ga Pošip Deak s 93 i hvarski cuvée izvornih sorti Longo Luviji 2021 s ...
... sam imao jako puno odricanja: plaćanje edukacija, troškove puta, smještaj, hrana, no nikad nisam požalio, od početaka sam htio biti inovativan. Moja karijera u Zagrebu započela je nakon 3 godine edukacije ...
Keks broj jedan na svijetu OREO i međunarodno poznata konzola Xbox imaju misiju okupiti svoje ljubitelje kroz jedinstven spoj uživanja u ukusu omiljenog keksa i igranja popularnih igrica s obitelji ili ...
Susjedna Slovenija ima super mjesta za uživanje i odmor, a sada kad nema granica još je ljepše putovati k našim susjedima. Bila sam tamo nedavno tri dana, prošli smo razna divna mjesta u kojima se da provesti ...
Obitelj Deak u Zagrebu je održala prezentaciju novih vina, u Trilogiji fino i vino. Taman prije prezentacije koja je održana jučer, dobili su info o ocjenjivanju “Mundus Vini Spring Tasting 2023” na kojemu ...
... s poremećajem u metabolizmu ugljikohidrata, masti i proteina. Uzrok ove bolesti je nedostatak ili neučinkovitost inzulina te kod tih bolesnika prehrana igra ključnu ulogu. Celijakija i dijabetes tipa 1 ...
Skijaško-gurmanski Apres ski party održan je u Ski Tracku, na zagrebačkom Velesajmu. Bez obzira jeste li strastveni skijaš ili jednostavno uživate u zimskoj čaroliji, atmosfera na prvom ski simulatoru ...
Prvo ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde održano je u srijedu, 8.2.2023, s novom ekipom. Od ove godine u stalni je tim (Marija Vukelić i Saša Zec), ušla mlada blogerica Andrea Pančur, koja će, uz vinske ...
... na stazi. U Austriji to nije problem, njihova je hrana baš takva, tako da na svakoj stazi, a ima ih uistinu puno, imate priliku pojesti nešto dobro i kvalitetno. Za desert je nezaobilazni i baš svima dragi ...
Na Vinskoj srijedi Marije Vukelić predstavila se obiteljska vinarija Hilić iz Kune Pelješke. Vlasnik vinarije, Alen Hilić za ovu je prigodu donio 6 svojih vina, mladi Pošip 2022, Pošip iz 2021, Rosé 2021 ...
... promjene svakodnevne rutine koje mogu potaknuti vlasi na brži rast i oporavak.
Pravilna prehrana bogata mineralima, vitaminima i antioksidansima, dovoljan dnevni unos vode, ali i uvođenjem u svakodnevicu ...
Osim što bacanje hrane ne pridonosi ni kućnom budžetu, loše djeluje i na planet. Nepravilno odložen otpad od hrane oslobađa metan, plin koji je čak 80 puta štetniji po atmosferu nego ugljikov dioksid i ...
Ljudsko tijelo ima obranu ključnu za zaštitu od virusa koji uzrokuju prehladu, no ubrzan način života smanjuje tu sposobnost organizma. Stres, premalo kretanja i loša prehrana mogu dodatno oslabiti obranu, ...
El Toro restaurant&bar i chef Mario Mihelj renomirana su i posljednjih godina iznimno cijenjena imena na domaćoj gastronomskoj sceni. Od otvaranja od prije pet i pol godina ne miruju - od sezonskih menija, ...
Već dugo vijest o otvaranju nekog food mjesta nije toliko zaintrigirala medije i gradsku foodie ekipu kao vijest da Zagreb uskoro dobiva svoju prvu cicchetteriu naziva Cicchetti i to u atraktivnom prostoru ...
Matična mliječ koju nazivamo još i kraljevska hrana, spada u sam vrh pčelinjih proizvoda, uz propolis i med.
S obzirom kako nam je svima tempo života iznimno ubrzan, ne stignemo u organizam unositi ...
... Tuolve grede, Viševice, Prisojnika, Triglava... Sigurno nisam nabrojala sve. Teško se svega i sjetiti.Pamtim vidike i osjećaje, lokacije su manje važne. Na nekim lokacijama sam bila i više puta.
Prehrana ...
Peto ovogodišnje ocjenjivanje Vinskih zvijezda pod nazivom „Jesen u čaši“ održano je u srijedu 12.10.2022. u zagrebačkom restoranu & wine baru La Riseria. Na slijepo kušanje stigla su 24 uzorka, a uvjerljivu ...
Nakon ovogodišnjeg „4.Jelsa Summer Wine Tasting by Vinske zvijezde“ - ocjenjivanja vina otoka Hvara, održanog 27.8.2022, i Zagrepčani su imali prigodu kušati „najboje od Hvara“ na popularnoj Vinskoj srijedi, ...
Zagrebačka scena postaje bogatija za Fine stvari, mjesto koje će nastaniti ponajbolji viskiji, rumovi, džinovi i druga probrana pića s potpisima najpoznatijih svjetskih brendova. Fine stvari otvaraju svoja ...
VIA VINO festival u svojoj drugoj godini održavanja potaknuo je posjetitelje na istraživanje bogate eno-gastronomske ponude Zagrebačke županije
Tijekom ukupno tri vikenda na različitim lokacijama, ...
... i napretkom, danas ponosno najavljujemo i proizvode koji će olakšati i poboljšati živote naših kućnih ljubimaca. Tekuća voda i hrana prirodni su izbor za kućne ljubimce. Kronično uzimanje premalo vode ...
Jedan od najpoznatijih svjetskih brendova čokolade, Milka, ove jeseni pomiče granice i s ponosom predstavlja unaprjeđenu recepturu, osvježeni dizajn pakiranja i novi izgled svojih nježnih kockica.
Od ...
... ići te što ponijeti, što bi vam moglo zatrebati i slično.
Ovaj izuzetno popularan travel magazin ima još niz prednosti – možete otkriti gdje je dobra hrana, gdje se kriju delicije svjetskog glasa, autohtone ...
Svi znamo da je #Focaccia tradicionalna talijanska pogača koja je postala HIT diljem svijeta, ali malo njih zna da postoji još jedna verzija zvana #focaccine.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica ...
Tikvice - mogu se peći, pohati, pripremati na roštilju, puniti raznim nadjevima ili ih možete napraviti kao roladu. Ova se rolada od tikvica pravi od samo nekoliko namirnica, te je zapravo vrlo jednostavna ...
... ići te što ponijeti, što bi vam moglo zatrebati i slično.
Ovaj izuzetno popularan travel magazin ima još niz prednosti – možete otkriti gdje je dobra hrana, gdje se kriju delicije svjetskog glasa, autohtone ...
"Što je to dovoljno za sreću?", pitanje je koje ste si sigurno postavili barem jednom. Život nas nekako uvijek uvjeri da je sreća ispunjenost neovisna od materijalnih stvari pa makar se radilo i o nezamislivom ...
Kod mene se riba ne jede samo petkom. No, prvo da ponovimo gradivo: Kako prepoznati svježu ribu?
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
1. Bistre oči, izbočene i sjajne 2. Tijelo je ukočeno, ...
... vezanu uz tople sunčane dane, čak i za opuštenu rođendansku proslavu ili festival uz more.
Uz vašu jedinstvenu obuću koja ima Jibbitz dodatke, možete pokazati svijetu koja je vaša omiljena hrana, ...
Balančane, patlidžani... kako god ih zvali jako je ukusno povrće. Prava ljetna poslastica i odličan prilog jelima.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
A danas vam od njih pravim nešto jako, ...
Pejsaži, kulturna baština, prirodne ljepote i krajolici iz Hrvatske pronašli su i ove godine svoje mjesto na limitiranom izdanju Nutella staklenki.
Koliko je fotografija moćno sredstvo komunikacije ...
Pupatori se beru u rano jutro i jedu isti dan. Mogu se jesti sirovi u salatama ili pohani.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
Cvjetove operite, ostavite da se osuše i odstranite im peteljke ...
Vinarije Papak, Čobanković, Iločki Podrumi, Buhač i Trs predstavile su svoja pjenušava i mirna vina uz već nadaleko poznate srijemske delicije hotela Dunav na 3. pjenušavom srijemskom doručku u vinogradu, ...