FOOD MAJSTORICA // tikvice mogu biti svašta, danas ih radim kao ROLADU

    Tikvice - mogu se peći, pohati, pripremati na roštilju, puniti raznim nadjevima ili ih možete napraviti kao roladu. Ova se rolada od tikvica pravi od samo nekoliko namirnica, te je zapravo vrlo jednostavna i nezahtjevna.

    Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica

    tik2

    Sastojci : 4 jaja, 1 tikvica, malo parmezana, papar, sol, maslinovo ulje, krem sir (Philadelphia), šunka.

    Pomiješajte jaja, parmezan i tikvice koje ste prethodno naribali. Posolite malo i popaprite smjesu. Dodajte malo maslinovog ulja, izlijte u pleh u kojeg ste postavili papir za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C. Nakon pečenja pustite da se malo ohladi.

    tik3

    Okrenite roladu na novi masni papir tako da gornja strana bude na dnu, a papir za pečenje koji se nalazi na dnu uklonite. Preko cijele površine namažite krem sir i posložite šunku.

    tik1

    Zatim zamotajte u roladu s tim da ostavite papir za pečenje i stavite u frižider oko 1 sat. Kasnije je izvadite iz papira za pečenje, narežite i poslužite. Može biti dobar doručak, može biti predjelo, prilog, glavno jelo.... što god odlučite. Znam samo da je preukusno. I to je to. Dobar tek želim!

     tik4