3. Pjenušavi srijemski DORUČAK U VINOGRADU // super društvo, delicije i izvrsna vina

  Vinarije Papak, Čobanković, Iločki Podrumi, Buhač i Trs predstavile su svoja pjenušava i mirna vina uz već nadaleko poznate srijemske delicije hotela Dunav na 3. pjenušavom srijemskom doručku u vinogradu, u subotu 2. srpnja, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i TZ Vukovarsko-srijemske županije.

  3.Pjenušavi doručak Srijem 2022 7 Srijemski skok u vinogradu

  U vinariji Papak na Radošu ljubitelji srijemskih vina i tradicionalnih srijemskih delicija uživali su u hladovini starog obiteljskog oraha: doručak je privukao goste iz Osijeka, Slavonskog Broda, Zagreba – i Srbije.

  3.Pjenušavi doručak Srijem 2022 2 organizatori i vinari

  I ove je godine debeli hlad stoljetnog oraha obitelji Papak bio mjesto okupljanja srijemskih vinara, ljubitelja božanskog nektara u pjenušavom i mirnom obliku uz domaće specijalitete.

  3.Pjenušavi doručak Srijem 2022 1 Doručak

  Jutarnja gozba krenula je od 10h kada je vlasnica hotela Dunav, gospođa Željka Kovčalija iznijela na predivno uređeni stol najukusnije predstavnike Srijema: kulen, kulenovu seku, sireve (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni), šunku, domaće kobasice, zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške s orasima i makom, salenjake, sezonsko voće (trešnje, šljive, marelice) – svatko je mogao naći svoj omiljeni zalogaj i spariti ga s pjenušavim ili mirnim vinom koje mu je najbolje odgovaralo.

  3.Pjenušavi doručak Srijem 2022 Marija Vukelić

  Organizatorica Marija Vukelić

  Nakon kušanja pjenušavih i laganih mirnih vina na početku srijemskoga doručka, oko 13h održao se »En primeur Srijem«: svaki je vinar predstavio jedno svoje novo vino: vinarija Papak predstavila je novi Rosé Radosh 2021, Domagoj Buhač je predstavio graševinu Lisku 2021; Hrvoje Čobanković – novi Silvanac zeleni 2021, Iločki Podrumi ponudili su gostima Rajnski rizling 2021, a vinarija Trs novi cuvée 3C (carménère, cabernet franc i cabernet sauvignon).

  3.Pjenušavi doručak Srijem 2022 5 Petra Marković trio

  Čaroban glas Petre Marković i njezinoga Tria ponovno je posjetitelje odveo u lijepa glazbena sjećanja s kultnim melodijama koje svi znamo, gosti su pjevušili s osmjehom na licu, a gdjetko je i zaplesao. Čak je vrijeme poslužilo da ugođaj bude savršen, noćna kiša rashladila je zrak na ugodnih 28 C, a zelenilo vinograda, nebesko plavetnilo, zlatna polja suncokreta u daljini izgledala su poput neke slikovnice iz djetinjstva.

  3.Pjenušavi doručak Srijem 2022 8 gozba

  »Iznimno me veseli što Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu svake godine prepoznaje sve veći broj zaljubljenika u vino, autentičnu gastronomiju, vinograde i općenito, u jedinstveni ambijent. Ovo je i prilika da vinari, osim pjenušaca, predstave i neka "vinska iznenađenja". Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu jedinstveni je spoj turističke i vinske priče u autentičnom doživljaju podneblja i ljudi“, ističe Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.
  Nakon doručka u vinogradu vinarije Papak, gosti Doručka su ostali u Srijemu, prošetali i ručali na popularnom Principovcu, večerali u hotelu Dunav, gdje je, u sklopu »Srijem Terroir Weekend Experiencea«, održana i posebna večera »Ružičasti Srijem« na kojoj su sa jelima sljubljena srijemska ružičasta vina vinarija Papak, Krešić, Buhač, Iločki Porumi, Trs. Srijemski je vikend doista bio za pamćenje, vinogradi, suncokreti, bale sijena - utkane su u memoriju gostiju koji radosno već sada najavljuju – »Vidimo se i sljedeće godine, početkom srpnja!«

  Prije srpnja sljedeće godine, svakako zapamtite datum za još jedan, jesenski pjenušavi doručak - u Erdutu, 10.9., u sklopu renomirane vinske manifestacije Wine & Bike Tour Erdut.

  3.Pjenušavi doručak Srijem 2022 4 atmosfera

  Organizatori Srijemskog doručka:
  Salon pjenušavih vina Zagreb & TZ Vukovarsko-srijemske županije
  PR kontakt: Marija Vukelić, 098 277301
  Foto: Julio Frangen