Umjetničko – hedonistička manifestacija 4. ZALAZAK U VINOGRADU @ BRODSKI STUPNIK

  Umjetničko – hedonistička manifestacija 4. Zalazak u vinogradu održat će se 14. lipnja 2024. godine, uz hotel Stupnički dvori u Brodskom Stupniku.

  Zalazak u vinogradu lijepa je vinska manifestacija obogaćena umjetnošću: u hedonističkoj atmosferi kušaju se fina lokalna vina u popodnevnim satima kad nas priroda zadivljuje zalaskom sunca nad vinogradima. Uz kušanje vina i fotografiranje zalaska, organizatori nude i glazbu: ove će godine glazbeni pečat događaju dati Lela Kaplowitz quintet nastavljajući se na jazz izvedbe izvođača prethodnih godina.

  Zalazak sunca Brodski Stupnik Atmosfere 67

  Na početku manifestacije održava se edukativna radionica s lokalnim vinima naziva „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja" za koju se nerijetko traži mjesto više. Informacije o vinima mogu se pronaći i na štandovima gdje vinari osobno promoviraju svoja vina ljubiteljima i poslovnoj zajednici. Inspirativni umjetnički trenutak jest foto-natječaj: organizira se nagradna igra „hvatanja" najljepšeg zalaska sunca putem Facebook platforme. Cilj je fotografiranje atmosfere vina i umjetnosti u trenutku zalaska sunca: po završetku natječaja, stručni žiri odabire najljepši i najautentičniji kadar, a autor fotografije dobiva prigodnu nagradu poput noćenja u jednom od objekata na području TZ Meridane Slavonice.

  Posebna atrakcija za goste iz Zagreba je putnički vlak: kao i prošle godine, organiziran je specijalni prijevoz za sve koji iz Zagreba žele doći na Zalazak u vinogradu i sretno se vratiti doma. U vlaku se gosti upoznaju s graševinom na edukativno-zabavnoj radionici Marije Vukelić „Graševina na tračnicama", a osim navedenog, vlak ima još jednu važnu prednost – sprječavanje vožnje vlastitim prijevoznim sredstvima pod utjecajem alkohola. Na taj se način gosti mogu u potpunosti opustiti i uživati u degustaciji u romantičnom okruženju. Za one koji žele ostati i uživati u destinaciji na stranicama TZ Meridiana Slavonica mogu se naći informacije o smještajnim kapacitetima.

  Ako ostanete spavati u destinaciji, preporučamo večeru u restoranu hotela Stupnički dvori naziva „Okusi graničarskog Posavlja". Večera počinje nakon nagradnog foto – natječaja: pomno birani sljedovi sljubljuju se s vinima na najbolji mogući način te se gosti upoznaju s lokalnom eno/gastro ponudom. Večeru treba posebno rezervirati na stranicama restorana Stupnički dvori.

  Zalazak u vinogradu privlači sve veći broj posjetitelja, a svjedok tomu je brončana povelja suncokreta ruralnog turizma u kategoriji Vinski turizam.

   Foto: Julio Frangen