L'Eau DOLAC je izmišljeni niche miris // Bila sam na Dolcu u Kotliću. Pa sam omamljena mirisima pitala CHAT GPT da mi slozi mirisnu kompoziciju od esencija ribe, lignje, luka, krumpira, blitve, sira i mesa

  Bila sam danas na rižotu s lignjama i hobotnicom u Kotliću, na Dolcu. Restač je smješten na unutarnjem platou i miomirisi su moćni. Zamisli da imaš neki L'Eau s esencijama Dolca? To je niche miris, naravno. Pa sam pitala koga drugog nego Chat GPT da mi složi neku fora kompoziciju. Ovako je tekao naš 'razgovor':

  craiyon 141618 parfum with notes of squid fish Swiss chard potatoes onions cheese and meat2

  Ja: Bok, molim te napravi mi ideju za sastav parfema koji ima esencije ribe, lignje, luka, krumpira, blitve, sira i mesa.

  ChatGPT:

  Razumijem, želiš stvoriti koncept za parfem koji sadrži esencije različitih namirnica poput ribe, lignje, luka, krumpira, blitve, sira i mesa. Ova kombinacija može biti izazovna, ali moguća je kreativna interpretacija kako bi se postigao uravnoteženi i prijatan miris. Evo nekoliko mogućih pristupa:

  Morska inspiracija:
  Osnova parfema može sadržavati svježi, čisti miris morske vode kako bi se istaknule esencije ribe, lignje i drugih morskih plodova.
  Dodajte bilje poput peršina i korijandra kako biste naglasili svježinu.
  Meso i sir mogu biti suptilno predstavljeni mirisom koji podsjeća na dimljeno meso ili kremasti sir poput briea.

  Gurmanski dojam:
  Inspirirajte se mirisima iz kuhinje i stvorite parfem koji podsjeća na gurmansko iskustvo.
  Esencija luka i krumpira može biti umjereno korištena kako bi dodala toplinu i dubinu.
  Blitva može dodati zeleni, svježi ton, dok esencija mesa može podsjećati na pečeni ili dimljeni miris.

   

  A onda mi je trebala fotka, neka vizualna interpretacija.
  Naravno, AI je tu prvi izbor. Iz fore, u link https://www.craiyon.com/

  Upisala sam ovak: parfum with notes of squid, fish, Swiss chard, potatoes, onions, cheese and meat.

  I ovo mi je ispalo:

   craiyon 141618 parfum with notes of squid fish Swiss chard potatoes onions cheese and meat

  A onda sam skužila da Chatu nisam rekla za hobotnicu. Pa sam ispravila tu nepravdu.

  Ja: mozes li dodati hobotnicu u mirisnu kompoziciju?

  ChatGPT:

  Naravno! Hobotnica bi mogla dodati dodatnu složenost i dubinu mirisu parfema. Evo kako možete uključiti hobotnicu u mirisnu kompoziciju:

  Morska nota: Hobotnica bi mogla dodati sloj morske note parfemu, pružajući osjećaj dubine i složenosti. Ova esencija može biti umjereno korištena kako bi se izbjegao previše jak miris.

  Drveni tonovi: Hobotnica, kada je kuhana ili pečena, može osloboditi blage drvenaste note. Ove note mogu dodati zemljanu toplinu parfemu.

  Citrusni naglasci: Kada se kombinira s citrusnim notama poput limuna ili naranče, esencija hobotnice može stvoriti svježinu i dinamičnost u parfemu.

  Važno je uzeti u obzir kako se esencija hobotnice može kombinirati s drugim sastojcima kako bi se postigla uravnotežena i ugodna mirisna kompozicija. Kao i uvijek, preporučujem provođenje testiranja kako biste osigurali da je rezultat u skladu s očekivanjima i preferencijama.

   

  Zakon! Predlažem da L'Eau Dolac bude koncentracija EDT, jedan lepršavi, romantičan miris za dan, kavicu na suncu, kao simbol petka jer - danas je riba. Ae.

  craiyon 141618 parfum with notes of squid fish Swiss chard potatoes onions cheese and meat3

  craiyon 141618 parfum with notes of squid fish Swiss chard potatoes onions cheese and meat1