JUBILARNI 10. PINK DAY festival posvećen roséu // 22. travnja u Laubi: kući za ljude i umjetnost

  - PINK DAY Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo. A rosé i jest upravo takav: vedar, lepršav – i pravi izbor za vruće ljetne dane. Tijekom posljednjih deset godina Festival je promovirao umjerenu, ženstvenu konzumaciju vina, a prema priznanju samih vinara, PINK DAY Zagreb značajno je pripomogao i da se stav prema roséu izmijeni, pa tako i vinska karta Hrvatske. Ponosna sam što smo pridonijele da rosé kao lagano i proljetno vino dobije sasvim novi i mnogo bolji renome nego što je ga je imao prije nas. Naravno, tu je i naš Green in Pink koji slavi vrhunska domaća ekstra djevičanska maslinova ulja, a od prošle godine imamo i ružičaste ginove, tonice, likere, koktele... - izjavila je osnivačica i predsjednica Festivala, novinarka, urednica i publicistkinja Sanja Muzaferija.

  Kao i lani, sam festival se održava u Laubi: Kući za ljude i umjetnost, u subotu 22. travnja od 11.00 do 20.00 sati, a sudjeluje 100-injak etiketa ružičastih vina, uz prisustvo najboljih hrvatskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

  PinkDay 071

  PINK DAY Zagreb slavlje održat će se i u utorak 18. travnja, u jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinom zvjezdicom, Noel, gdje će se održati Masterclass rosé vina Chateau d'Esclans „Pinks That made History“ powered by PBZ Card Premium Visa, a vodit će ga Ted Lelekas, Moet Hennessy brand ambasador. Kušanje će biti iz vrhunskih Riedel čaša.

  20. travnja će se, povodom jubileja, u legendarnom zagrebačkom restoranu Skenderica 1912 by Catering Lisak – održati svečana „Večera u ružičastom“ s izabranim vinima s Festivala: Villa Sandi Prosecco DOC Rosé Millesimato, Rosé Bastiàn, Rizman Rusula i Aura likerima. Više o rezervaciji za večeru i upitima na adresi Catering Lisak Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  Naravno, tu su i uvijek izuzetno zanimljive radionice i programi. Ističe se radionica „Ružičasti američki zapad“ s vinima američke Zapadne obale koja nisu na hrvatskom tržištu, pod vodstvom Mirene Bagur, Croatian Premium Wine iz Bostona, kao i zanimljivi okrugli stol posvećen ružičastim vinima hrvatskog istoka – „Ružičasti vinski istok: 10 godina kasnije“ powered by HGK, a u čast procesu napretka ružičastih vina ovoga kraja.

  Okrugli stol moderira „lovkinja“ Morana Zibar, a sudjeluju predstavnici HAPIHa, HGK, Vinarije Kutjevo i Vina Papak. Masterclass ekstra djevičanskih maslinovih ulja „Šampionska ulja Istre i Dalmacije“ powered by JGL vodi dr. sc. Mirelle Žanetić, docentica sa Sveučilišta u Splitu, a za sam kraj, „PINK COCKTALIZATION“ powered by Esplanade Zagreb Hotel, radionica ružičastih koktela koju je osmislio Vjenceslav Madić, “Master Kishoni“.

  Na Festivalu će se, prigodno, moći kupiti i limitirana edicija majica s likom „Pink Girl“. Pink Day partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepše i najkreativnije uređene stolove koji već tradicionalno osvajaju vrijedne nagrade. Ove godine je to, 12 najboljih čaša za rosé na svijetu Restaurant Extreme Rosé Riedel; vrhunski parfemi kuće Elie Saab koje daruje Martimex, zatim Smeg pink toster koji daruje Gemma, nagradni paket koji dodjeljuje Ikea te paket knjiga izdavačke kuće Media Bar koja će na Festivalu premijerno prodavati upravo objavljenu knjigu Stanleya Tuccija – „Okus“.

  pink day green in pink save the date