2. IN VINO VERITAS // vinski festival u Puntu 9. i 10. lipnja 2023.

  Vinski Festival In Vino Veritas će 9. i 10.lipnja na otoku Krku doživjeti svoje drugo izdanje.

  Koncept Festivala In Vino Veritas napravljen je u suradnji TZ Punta, uz idejnu i medijsku podršku vinske promotorice i novinarke SanjeMuzaferije.

  Punat 2022

  Dok je prošlogodišnji Festival bio okupljanje vinara Iloka, Baranje i Erduta te predstavljanje malih obiteljskih vinarija s istoka Hrvatske na Kvarneru, ovogodišnji festival se okreće vlastitim, itekako zanimljivim i jakim snagama kvarnerskih vinara objedinjenih u udruženje „Kvarner Wines“.

  Uz središtu Punta, 9. i 10. lipnja, degustirat će se fina vina vinarija: Vinske kuće Pavlomir iz Novog Vinodolskog, PZ Vrbnik, Vinarije Gospoja, Kuće vina Ivan Katunar, Estate Winery Katunar i Šipun, odreda iz obližnjeg Vrbnika.

  RibaFish vino

  Ribafish

  Zaštitno lice ovogodišnjeg Festivala je prijatelj Punta, eno i gastro znalac i bloger - Domagoj Jakobović Ribafish – koji je upravo u Puntu lani dovršio i svečano obilježio završetak svog trogodišnjeg veličanstvenog projekta „Rok otok“, a koji će se u petak i osobno pridružiti Festivalu. Za one koji žele znati nešto više stručnu radionicu „Tri aduta s kvarnera“ o autohtonim sortama Kvarnera i vinima ovog kraja u subotu će održati Lucija Matijević, sommelierka i ambasadorica Kvarner Wines, pod pokroviteljstvom TZ Kvarnera.

  Lucija Matijević

  Lucija Matijević

  Obje večeri predviđen je zabavni program uz nastupe Elvis Stanić's FRENCH TOUCH Accordion Trio (Elvis Stanić: harmonika; Spartaco Črnjarić: gitara; Darko Mihelić: kontrabas & DJ The Funkabels) te klapa „Rašketa“ i „Tramontana“.
  TZ Punat i izvršni organizator Festivala Kvarner Wines organiziraju prodaju bonova domaćim i stranim posjetiocima, uz čaše za degustaciju vina, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod vinara.