FOOD_info // hit zagrebački restoran El Toro uvodi sushi u ponudu

  El Toro restaurant&bar i chef Mario Mihelj renomirana su i posljednjih godina iznimno cijenjena imena na domaćoj gastronomskoj sceni. Od otvaranja od prije pet i pol godina ne miruju - od sezonskih menija, uvođenja koncepata poslovnih ručkova, uvođenja španjolskog mliječnog odojka u ponudu do proširivanja koncepta i sada uvođenja sushija u svoju ponudu.

  el toro31

  U El Toru možemo uživati u urbanom gastro entertainmentu - od srijede do subote večere prati DJ koji pušta lagani afro beat.

  Što se tiče menija, El Toro je poznat po svojim sezonskim menijima u kojima koriste sezonske namirnice i koji su ljeti nešto laganiji, a zimi nešto jači, no ovaj put jela, kao i namirnice dolaze s bogatijom pričom. Naime, u jesensko-zimskom meniju je svoje mjesto našla i patka iz prašume Amazone, janjetina na kremi od cikle koja je pečena na kavi iz Kolumbije, ali i tradicionalno kubansko kućno jelo - pile koje je napravljeno s rižom i crnih grahom, začinjeno s puno agruma.

  Najveća novost u El Toru svakako je uvođenje sushija u kartu. Sada na jednom mjestu možete uživati u vrhunskom sushiju, tacosima, raznim kreativnim jelima, ali i steakovima i sve to uz ugodnu atmosferu i urbanu glazbu.

  el toro4

  U El Toru naglasak stavljaju na nikkei sushi - nikkei kuhinja kombinacija je peruanskih namirnica i začina pripremljenih japanskom tehnikom. Naravno, za one željne klasike, tu su i hosomaki i uramaki rolice te sashimi i nigiri na kojem najbolje dolazi do izražaja kvaliteta namirnice i ribe. Za sushi je zaslužan chef Rene Cehman koji je svoju karijeru gradio u Timeu i Takenoku.

  - U novom meniju koji prati osvježen koncept, iskombinirali smo neke tehnike i namirnice koje dolaze iz Južne Amerike i spojili ih u novu rapsodiju okusa i mirisa. Ove godine bi naglasio kako sam vrlo ponosan na svoj tim koji je osmislio jela. Naime, ovaj smo meni napravili tako da sam im ja zadao smjernice, okuse i dao namirnice, a od njih sam očekivao konkretna jela koja sam na kraju ispolirao i doveo do finalne razine. Tako da ovo što je dospjelo na kartu je u potpunosti timski rad - izjavio je chef Mario Mihelj.

  el toro05

  Od novih predjela tu su tacos hobotnica s kukuruzom i povrćem, vege tacos s mangom i grahom, gusta juha od poriluka, hrskave polpete od hobotnice s kremom od limuna i celera i kiselim povrćem i salata od marinirane ribe.

  Od glavnih jela na novom meniju se nalazi sous vide odrezak celera na žaru sa consomeom od celera i brunoiseom od granny smith jabuke, zatim već spomenuto kubansko pile , rolice od brancina s aromatičnim pireom od krumpira i bilja te marmeladom od cherry rajčice i zelenom chermoulom, dry aged pačja prsa s ghee maslacom, kečapom od gljiva, kraljevskim bukovačama, salsom od khaki jabuke i kremom od mladog špinata, zatim aromatični janjeći file pečen na žaru s hrskavim kukuruzom, šparogama i špinatom iz woka, na kremi od celera i limuna, tu je i španjolska calderata, odnosno pikantni brodet s kozicama i lignjama s pikantnom šalšom i kremom od kukuruza šećerca.

  Osim novih atraktivnih jela i vrhunskog sushija, novitet u El toru je i veliki izbor vina na čaše, naime čak 95 posto karte može ići na čaše.

  PR TEMA

  el toro 2

  el toro 1

  el toro52

  el toro84

  el toro83

  el toro313

  el toro93

  el toro848

  el toro372

  el toro9494

  el toro4241