FRANKO PAVIČIĆ // kako sam sa 14 godina ušao u svijet kulinarstva

    Franko Pavičić učenik je prvog razreda Ugostiteljsko turističkog učilišta u Zagrebu i već je postao pravi zaljubljenik u kulinarstvo. Da je sklon kuhanju otkriva s 12 godina kada je napravio samostalno grah i zamijesio te ispekao svoj prvi kruh po receptu s TikToka. Tijekom lockdowna kreće njegov put ka kuhanju.

    Piše: Ana Kuštre, Frankova mama

    IMG 0002

    - Tada smo svi kod kuće kuhali i izmjenjivali recepte, uzgajali gljivice za kiselo tijesto i neprestano kuhali i družili se. Malo po malo to mi se svidjelo i sve više sam se nalazio u kuhinji radeći kiflice, slance, kruh i moj sad već ukućanima dobro poznat grah. Do upisa u srednju školu znao sam da želim biti profesionalan kuhar. Za moje naukovanje odabrali smo Tomislava Antolića, chefa restorana Il Camino - rekao je Franko.

    Franko je dijete puno života i vedrine. Ima veliku želju za učenjem, ne bježi od obaveza i voli svaku sekundi provedenu s nama u kuhinji.

    IMG 0003

    Od Tomislava smo saznali da ambijent restorana privlači žensku populaciju, stoga osmišljava i priprema specijalitete koji oduševljavaju žene.

    IMG 0009

    - Jela se temelje na bojama, koje su trenutno najveći hit. Vizual, miris, okus, to su kriteriji kojima žene ocjenjuju tanjure. Nutricionistički lagana hrana s blagim umacima s dodatkom proteina privlači mnoge žene. Rižota su našim gošćama među najdražim jelima, a vole i ribu - naglasio je Antolić.

    Dodaje i kako je za kuhara važno - serviranje hrane.

    - U serviranju najuspješniji je onaj tanjur koji završi na društvenim mrežama. Tanjur je prikaz osobnosti pa svaki priča neku svoju osobnu priču. U njemu se nalazi pečat kulinarstva koji je potpis svakog kuhara - zaključio je Tomislav Antolić.

    FOTO Dijana Kuštre / Bundle of Joy

    IMG 0012