Svi znamo da je #Focaccia tradicionalna talijanska pogača koja je postala HIT diljem svijeta, ali malo njih zna da postoji još jedna verzija zvana #focaccine.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Foodmajstorica ...
Kod mene se riba ne jede samo petkom. No, prvo da ponovimo gradivo: Kako prepoznati svježu ribu?
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Foodmajstorica
1. Bistre oči, izbočene i sjajne 2. Tijelo je ukočeno, ...
Balančane, patlidžani... kako god ih zvali jako je ukusno povrće. Prava ljetna poslastica i odličan prilog jelima.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Foodmajstorica
A danas vam od njih pravim nešto jako, ...
Pupatori se beru u rano jutro i jedu isti dan. Mogu se jesti sirovi u salatama ili pohani.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Foodmajstorica
Cvjetove operite, ostavite da se osuše i odstranite im peteljke ...
Muffini su super popularni, svi ih vole i priprema je vrlo jednostavna. Brzo su gotovi, njihov miris obično probudi sve ukućane.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Foodmajstorica
Kao prvo, odvojite ...
... zvali zelje pa se zato i pita zove zeljanica.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Foodmajstorica
Sastojci: kupovne kore, kiselo vrhnje, 3 jaja, svježi sir, baby špinat.
Prvo napravite smjesu od ...
Nema lakšeg kolača. Osim što je dekorativan, odličnog je okusa. Natrgani keksi salami daju dodatni volumen i savršen izgled.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Foodmajstorica
Sastojci: 500g keksa petit ...
Ove su kuglice stvorene za užitak – tu su mljeveni keksi, banane i kokos. Svi ih vole, nema pečenja ni kuhanja, a gotove su na brzinu.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Foodmajstorica
Recept: ...
Kod nas je juha svakodnevno na meniju. Jednostavno, juhe obožavamo. I nije važno koje je godišnje doba, juhica mora biti na stolu.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOODMAJSTORICA
Danas vam ...
Subotom i nedjeljom neki od vas ne moraju na posao, mogu se opustiti i doručkovati u krugu obitelji.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOODMAJSTORICA
Ako vam je ostalo kruha od dana prije ...
Pide ili turska pizza su savršeno nadjeveno pecivo koje može biti kompletan obrok, a kombinacije nadjeva su mnogobrojne.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOODMAJSTORICA
Neki dan sam ga prvi ...
Volim bojati jaja za Uskrs na prirodan način. Za najbolje rezultate skupljam ljuskice luka.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOODMAJSTORICA
U šetnji smo skupili neke travčice, nije baš da ...
Šparoge su tanke i ravne, a kuke pri vrhu savijene. Kuhamo ih u vodi svega dvije do tri minute – ako pretjerate, kuhanjem postaju gorke i neukusne.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOODMAJSTORICA ...
Zbog neodoljivog oblika koje duguje specifičnom kalupu, kuglof zaslužuje biti na blagdanskom stolu…, a kako se bliži Uskrs, ja sam već u pripremama.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOODMAJSTORICA ...
... ono što je utkano ostaje zauvijek. Moj mlađi sin, Karlo (17) vidi samo more, mir, ribu, tišinu…
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOODMAJSTORICA
Moj djed je bio skroman , daj mu kalamoču ...
Jasmina Đurović, naša foodmajstorica i kraljica kuhinje i tih super trikova, javlja se s novim receptom, veli da je to trenutni hit. Radi se o keksima koje je poželjela pojačati nekim fora detaljima, ...
Imale smo naše malo druženje književnog kluba, ovaj put u Cukeraju, i kak svako malo nekoga 'ugostimo', ovaj put bila je to Jasmina Đurović – super nam je uletjela u spiku o novim kolačima koje smo probale ...
Terasa Oleander legendarnog zagrebačkog hotela Esplanade bila je mjesto predstavljanja novog koncepta zdrave čajanke, koja uključuje zdravu namirnicu – matcha prah. Hotel time uvodi novu ponudu, inspiriran ...
Jasmina je Foodmajstorica, kraljica u kuhinji, no ima ona još jednu super priču.
- Imati dijete koje se bavi sportom je isto kao da se i vi sami bavite sportom. Toliko odricanja, razumjevanja, podrške, ...
Ana Lisak, jedna od catering majstorica koja je među najpoznatijima na ovom prostoru, predstavlja kuharicu povodom 20 godina rada. - Ova kuharica sadrži 40 recepata iz bogatog opusa onih koje su tijekom ...
Drage curke,
Prije par mjeseci uočila sam na Dm-ovim policama Garnierovu novu kremu, 5 u 1. Kako sam bila već dugi niz godina u potrazi za puderom koji ne uzrokuje prištiće, a minimalizira oštećenja, ...
... unutra, kao da smo ušli u neki drugi svijet, bio je to doslovce food market kakve smo do tada samo gledali u putopisima na televiziji. Vreva, mnoštvo ljudi što hodaju uokolo noseći poslužavnike pune najraznovrsnije ...
... svojih čari ;)) i hrani.
Trudim se ne jesti ono što me smeta (čokolada, salame, junk food općenito) i kad to ne jedem, stanje se popravi, a ako pojedem nešto, eto jednog za dobro jutro, tako da ...
... i gozba je mogla krenuti... To se zove food improvizacija:)
I za kraj, nakon partyja PRiredbe krenuli smo prema trgu, a kad tamo koncert Let 3 na Protiv eventu! Bila sam s kolegicom s Nove TV ...
I've decided to write little bit in English, just for exercise:). So, here I present you my favorite jewellery elements, and those are spikes. They remind us of punk, which is one of the world’s most iconic ...
Kad se onaj šos s Hrelića osušil i konačno sam ga probala, skužila sam da mi je totalno prevelik:D. Mislim, nije neka mega šteta jer je koštal 2 kune, al ne bi ja bila ja da nisam nekaj zmislila s tim, ...
Znate onaj trenutak kad dođete negdje, i najednom se pred vama stvori kutija prepuna šarenog nakita... Ja onda ne razmišljam, već djelujem:D Dakle, bila sam kod svoje frizerke Ane i najednom se ispred ...
Ova slatka kičasta gumbičasta instalacija nalazi se na novom "izumu" naše dizajnerice Katarine Džale kod koje sam skoknula neki dan na probu (radi mi kimono kaput od starog prekrivača za krevet, onak je ...
... kraj food! I mi smo u subotu radili one muffine koje ste vidjeli već ziher na masu blogova... Fakat su jednostavni. Nisam baš neka kuharica, a kolače uopće ne radim, pa je ovo za mene ono, super. Naravno, ...
Jeste li ikad pisali blog? To je kao da od života radite priču. Vlastitu priču. O sebi, vi ste tema, no ne samo to. Život je tema sam po sebi, svatko od nas negdje ide, nešto radi, o nečemu razmišlja... ...
Bila sam na Bajagi i to treći dan - čovjek legenda održao je čak tri koncerta, dan za danom, u Tvornici, pjevao i svirao satima, do nakon pola noći... Bila je pregužva, jedva sam našla frendice. Ekipa ...
Ups, čim uđete u Muzej prekinutih veza sjetite se prekida, barem ja. Prekidi nisu lijepi jer se naime, uvijek netko ne slaže s tim. Njih pedeset posto. Polovica para. Ona spika - prekinuli smo dogovorom ...
Mala, ti si novi supermodel, veli meni neki dan Peter Lindbergh kad sam ga srela u HDLU na press obilasku njegove izložbe Images of the women & the unknown. - Ma daj Peter, to ziher veliš svakoj... zacrvenim ...
... si!
Ali ništa ne može zamjeniti moju divnu Toshibu, koju ja nazivam "MEK" jer liči na Appleov Mac! :how sad:
Dakle, ja sam vam pripremila food post, jer sam bila sva u žurbi i nikakva sam, a ovo je ...
Pista Fashion Weeka Zagreb bila je posuta srebrnim šljokicama koje su se prvi dan najbolje držale, pa sam neko vrijeme, čekajući da revije krenu, lovila svjetlost po podu. Reflektor je taman pred mene ...
... je kao pečeno, ima hrkavu koricu i reže se na šnite. Pečen je u obliku kruha, al kad je došo na stol, zaboravila sam fotkat. Ono navalili smo i to je skoro nestalo... Jede se ko neki fast food, sa senfom ...
... plan bio krcat i nismo stigli bit u hotelu ono satima, već po ćuku recimo pa se presvučemo pa dalje, pa ovo pa ono. jest pit...:))) Gore vozim drveni traktor, ima čak i regu!
A ovaj art-food probala ...
Prošli vikend opet sam provela u Sloveniji, pozvali su me zajedno s kolegama novinarima da otkrijemo Belu Krajinu. To je jugoistok Slovenije, tam di je Kupa na granici, a naravno da smo isprobali i rafting, ...
Usred sve te kiše ulovila sam jučer malo sunca na Sljemenu. Legli smo se na majice i veste i upijali tu ljepotu. Uvijek velim da treba zbrisat u šumu, kakvu i koju god. Malo se maknut od grada, posla, ...
Evo Ikee konačno stigla, a naši stanovi ionako prepuni njihovih stvari. Baš si mislim, kaj bu sad delali oni prijevoznici kaj su nam furali stvari iz Graza, morat će si naći neki drugi posel. Kad smo ulazili ...
Vatromet je jedno, al vatromet na moru je nekaj sasvim drugo, čarobno je i totalno ludo! Zadnji dan Krčkog sajma te su rakete ispaljivali s pontona, i par minuta nebo je zgledalo kao da se zapalilo, u ...
Slavili smo Brunin 4. ročkas i jedan od poklona bio je plastični pištolj za balončiće, genijalan je! hehe ima neku posudicu, bočicu s tekućinom a sam pištolj ima mali ventilator i pravi balone ko lud! ...
Nekak sam odnedavno postala opsjednuta košuljama. Onak ih visoko zakopčam i stavim obavezno neku cool ogrlicu, broš, kaj god. Samo da nije prazno. Kao da mi je to postala neka uniforma. Al nisu crne, crnu ...
Otkrila sam neki dan da mali avionček onaj za dvoje košta ko dva auta. Pa to ni nije tak skupo, kaj ne? Još dozvola za pilota kajaznam oko 50 somova kuna il tak nekaj i čovječe ideš di oćeš! Mislim da ...
Zmišljene su prije sto godina, 1917., a sad ih nosim u park, a ima ih i Bruna. Je li to dobar marketing ili kajgod, nemam pojma, al znam da ih volimo skoro svi. Uvijek postoji netko tko može ignorirat ...
Ovo mi je definitivno hit tjedna, a možda i mjeseca aaa.. možda i godine:) Naime, napravila sam uz pomoć super ekipe Thumbie, Misiz i Zlaje (moji kolege Enlightened agenti iz Ingressa, augumented reality ...
... To je onaj mikro food koji ima puno okusa... Al ipak, češće tamanim hamburgere vulgaris nego ovak nekaj, budimo realni:D. I tak, makaroni su bili na predstavljanju AD'sign. Slatki, uf!:D
Baj;)
Duda ...
... Vrijeme kada nam novac nije ništa značio, i nije trebao za zabavu :D
Favourite festive food?
Uz kolače, koji su nezaobilazni kod nas, i moja mama uporno napravi 15 vrsta svake godine (iako prethodno ...
...
I još malo klope - zapravo my kind of dinner - salata s piletinom. Goodfood, prefino i jednostavno.
I Brunini keksi, odlični su:)). Traju i traju, keksi su zakon. Ne moraš spremat i vadit iz ...
Pozdrav svima!
Evo me nakon više od tjedan dana s vlastitim postom :D Ovaj će biti šareniji i raznolikiji nego što je to uobičajeno na mom blogu. Vrijeme je za Random favorite, odnosno Non Beauty favorite ili Ne ...
Ou šit navukla sam se na farmu. Veli Hrvoje neki dan, ej ovaj Hay Day, zarađuju dva miliona na dan. Molim? Dve milje na in app purchases? I tak igra se on par dana, i Bruna zabrije i skuplja novčiće, skuplja ...
Gledam ovog konja u konjičkom klubu Strmol u Rogatcu (zaboravila sam kak se zove konj) i mislim si kak ima dobru frizuru... Pa čovječe ima istu zurku ko ja! :D Nego, bila sam opet u Sloveniji, vodili su ...
Postoje dani kada mi je gledanje videa, beauty tematike, na Youtube-u veća relaksacija, nego gledanje neke serije ili filma. Posebno kada se navučem na određenu youtubericu ili ju tek otkrijem. Tada se ...
Vidi glistica! Kak je slatka, veli Bruna, ima neki fetiš na one male životinje koje ja osobno baš i ne obožavam, no njoj je to totalni gušt očito... Ljubavi, ova glista baš i nije živa kak mi se čini, ...
... cateringa, nekak se to zadnjih godina fino posložilo. Food biznis na najjače.
Ne gladuje: Dubravka Prpić Znaor, glavna urednica ITgirl.hr
Nedavno mi je netko rekao pa fino ti jedeš, vidim, a ja ...
Došlo doba da se aronija proba - ne, nemrem svaki dan jest samo najzdravije kaj veli dr. Oz (mama mi svaki dan Oz je reko ovo, Oz je reko ono, on joj je postal novi svetac), al bome svako malo se zakačimo ...
... da ti pamet stane. I vadiš mob i naravno fotkaš. I ono staviš na Instagram i tagaš s #foodporn. I onda kad obrađuješ fotke, želudac ti krulji.
Bila na savršenom gurmanskom vikendu @ SLO: Dubravka Prpić ...
... svako jutro, spiruline, prepeličja jaja… šalim se ne morate, al apsolutno morate neki food boost, da se ne bi razbolili, jako iscrpljuje organizam ta cijela priča. Naš odabir boostova su ovi izabrani, ...
Da, možemo na netu naći sve živo i neživo, pa je tim vrijednije kad imaš originalni bakin recept rukom pisan... Uvijek mi se čini da su one prijašnje generacije ljepše pisale, imali su neki krasopis, mi ...
... i - latica ruže! Mislim, stvarno. Kreativno, ludo i fino. Svaka mu čast!:D Pravi je food artist.
Gore je večera u Grand hotelu Toplice na Bledu - tam smo spavali. Tu su - hladetina dimljene pastrve, ...
... kraju tvori ove desno kvadratiće hrane, riječ je o povrću. Nutra se može miksat kaj god, a kad je složeno podsjeća na neki art food. Sljedeći korak je, brijem, replikator hrane ili možda onaj čudesni stroj ...
Kad čovjek ima vremena, onda radi art food. Ok, nekima to uspijeva sam tak, usput, al ja nisam jedna od njih. Hrvojeva mama je. Ona klasičan doručak pretvori u super simpatičan obrok, a kad je Bruna glavna ...
Moja nova Yamaha! Imam i ja svoj La La Land... Dok Ryan Gosling svira neke tamo tugaljive (respect!), ja vježbam Abbu na svom novom preeeekrasnom digitalnom pianinu. U filmovima mi je uvijek bio super ...
... ljudi gledaju, fotkaju, bed ti je to skinut, baš fora:)). To se zove... food design. Kad je hrana jestiva i sve 5, sam kaj je tak sređena i ufurana u nekaj da zgleda totalno art. Baš najs!
A ovaj je ...
I tak ja sjednem i čekam Željku, pogledam lijevo, a ono gleda me neka duhica, aa! Issss, pa to sam ja u staklu... Ima na Jarunu jedan birc koji ima tak čista stakla da mi je došlo da ih pitam - čujte, ...
Čuj, velim ja jedan petak Hrvoju (sjedimo na balkonu i skoncentrirano buljimo u zelenilo) - ajmo Bruni nabavit ribicu, za ročkas (koji je u 8.mj). Vidla ju je kod Tene i svako malo, mama, ja bih ribicu. ...
Prije par godina sam dobila neki sprej za kosu, bila je to kao gel tekućina, no kak ja te stvari ne koristim, šiknula sam to van i onda mi je nekaj sinulo. Bilo je ljeto, sparina ko sad i pomislila sam, ...
Ak volite balet, odite u MUO, na izložbu „Balet i strast – donacija Jelka Yureshe“, otvorena je do 18.2.2018. Gledati balet je jedno, a vidjeti uživo te ljepote i umjetnost samoga kostima, je nešto sasvim ...
Moj nos je dal otkaz nakon 3 teglice - mislim da su to bili kardamom, iris i... mmm... vetiver? Oh, kako brzo nestane to mirisno pamćenje kad guraš nos u male staklene teglice i praviš se parfumer. Na ...
Kuhala se ta ideja već neko vrijeme, no kak to ide sa svime, čekala sam valjda pravi trenutak. Zakaj je sad pravi? O čemu pričam? O mom style savjetovanju, o DPZ Consultingu. Zapravo me već dulje vrijeme ...
... klopa ni za deset minuta! Za prave gladuše... A ipak je restoran, nije neki fast food. I atmosfera je super. Terasa taman uvučena pored kina Evropa, nema one gradske gužve.
Neki je dan bil Deichmann ...
Neću mantrat o Novoj, ali, fakat, ima nekaj tak privlačno u novoj stranici, novi počeci, ko da ti neko više biće najednom pruži novu šansu. Ono, clean start, bolje sutra, bolja ja, neki red, rad, mir i ...
Volim kad formula ima miris - jedan od najboljih, u posljednje vrijeme, definitivno je Elemisov Superfood Kefir Mist tea. To je vodica koja ima više funkcija, a šnjof je fenomenalan, daleko od klasičnog ...
... Zakaj ne? Klopali smo u Basti, suepr je foodiz, brzo dolazi i prefino je. Preporuka!
Nedavno je i Borut imal event - ugostil je Dimitri Webera, iz australske kuće Goldfield & Banks. Mirisi imaju posebne, ...
Ove ribe su toliko lijepe i stylish (za razliku od mirisa), zamišljam neku haljinu tog uzorka i teksture... u stilu McQueena... ili Gaultiera. BTW, Bruna je s nonom na pecanju ulovila ovu najveću, to su ...
Ići ćemo u rudnik! Najave mi organizatori putovanja, Slovenci Goga i Milan, i ja si mislim jeeee! Jel? Rudnik - to je zapravo rupa u zemlji s uskim prolazima... Jesam li ja ono klaustrofobična il ne? Pa... ...