JASMINA ĐUROVIĆ // imati sina sportaša zahtijeva DISCIPLINU, razumijevanje i posebnu PREHRANU

  Jasmina je Food majstorica, kraljica u kuhinji, no ima ona još jednu super priču.

  - Imati dijete koje se bavi sportom je isto kao da se i vi sami bavite sportom. Toliko odricanja, razumjevanja, podrške, suza i smijeha... - započinje Jasmina.

   luka od jasmine2 cr

  Luka je osoba koja u svemu mora biti najbolja, prvi. Ne voli gubiti. Trenira plivanje od 6 godina, sada ima 19. Dakle ujutro dva sata, popodne dva sata, plus škola. Pa ti mama vozi i razvozi.

  Sve to utječe na sve nas. Buđenje je u 6 sati, za jutarnji trening pripremam mu sok od naranče i bananu.

  Nakon jutarnjeg treninga je na menuu neki dobar sendvič, pa škola.

  Ručak mora biti u 12:30 jer je bazen opet u 15 sati. Juha ne smije izostati, a onda slijede meso, špageti… I, naravno, neki mamin jednodnevni kolač. I tako godinama.

  jasmina

  Onda se radila ljubav za trčanjem. Te noge brze vinule su u visine. Već vrije godine pobjednik je na dubrovačkim i stonskim zidinama, njegove su, osvojio ih je. Još je tu puno pobjedničkih utrka, lenti, medalja, diploma, pehara…

  luka od jasmine98

  Trči polu-maratone, a prvi maraton je otrčao sa 16 g i to baš u Zagrebu… velika je to ljubav.

  Sport je važan za djecu, a pogotovo kad vidite da vam dijete uživa u tome

  Plivanje, trčanje, sve je to vodilo k aquathlonu. I na kraju do Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

  Iako je sada odrastao, mama je ta koja je tu kad treba skuhati juhu i dati vitamine u obliku voćne salate prije treninga.

  5

  Ishrana djece koja se bave sportom je posebna

  Zna se da prije intenzivnog napora Luka ne smije imati 'težak' obrok. Mora izbjegavati čokoladu, čips… obrok prije treninga mora biti lagan. U našem slučaju prije važne utrke znamo da Luka taj dan jede tjesteninu. Iza utrke obavezan je komad dobrog mesa i sočna salata.

  luka od jasmine3

  Puno je tu žrtve, odricanja…, ali kad vidim osmijeh svog djeteta imao on 6 ili 19 godina, kad moj Luka pobijedi to mi je najveća motivacija da i dalje kuham i uveseljavam svoju obitelj.

  Ali bez odricanja nema ni uspjeha. Tako je i Luka nakon što je dvije godine bio najbrži na utrci zidinama, pozvan i da predstavlja svoj grad u Kaliforniji.

  luka od jasmine11

  U Montereyu je bio 2.u kategoriji do 21 g. Znate ono kad imate svoj san, svoju želju – e, pa on je to ostvario svojim talentom s nepunih 18 godina!

  luka od jasmine65