Tjedan primijenjenih UMJETNOSTI @ Zagreb, Varaždin i Cres

  ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti po drugi puta organizira Tjedan primijenjenih umjetnosti. Od 12. do 18. lipnja ove godine u tri će grada u Hrvatskoj, u Zagrebu, Varaždinu i Cresu primijenjeni umjetnici i dizajneri otvoriti svoje ateljee i radne prostore posjetiteljima te predstaviti svoj rad.

  Danijela Piculjan Absence No.2 2

  Danijela Piculjan Absence No.2

  Tjedan primijenjenih umjetnosti pokrenut je sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Publika će moći posjetiti umjetnike u njihovim ateljeima i radnim prostorima i tako se upoznati s načinom njihova rada. Neki će autori održati kratka predstavljanja ili radionice za publiku, a drugi predstaviti šire okruženje u kojem djeluju, suradnike, partnere, te i na taj način rasvijetliti prirodu svog posla. Posjetitelji će kod pojedinih autora imati priliku da se i sami okušaju u osnovnim tehnikama i materijalima kojima se služe. Svi su programi besplatni, izuzev dvije radionice u kojima će polaznici moći ponijeti svoj rad sa sobom. Za veći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno registrirati putem stranice projekta – link: http://ulupuh.wixsite.com/tjedanpu/registracija . Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta.

  U programu sudjeluju:
  U Zagrebu: Eva i Lazer Lumezi (oblikovanje umjetničkog nakita), Lidia Boševski (keramika), Tatjana Grgurina Vučetić (tekstilni dizajn), Željko Koprolčec (akt fotografija), Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan (modni dizajn), Anđela Potočki (oblikovanje frizura), Gordana i Zorislav Šojat (oblikovanje svjetla)
  U Varaždinu: Suzane Bernat (ilustracija), Snježana Pokos Vujec (keramika), Danijela Pičuljan (keramika), Lila Herceg (staklo), Živko Toplak (obrada metala), Mateja Rusak i Ivana Stepan (izrada ručno šivanih i personalno dekoriranih knjiga).
  U Cresu: Vesna Jakić (filcanje creske vune)

  Danijela Piculjan Absence No.2 2

  Eva Lumezi

  Danijela Piculjan Absence No.2 2

  Gordana Šojat

  Danijela Piculjan Absence No.2 2

  Gordana i Zorislav Šojat, Zadar, sv. Donat

  Danijela Piculjan Absence No.2 2

  Jadranka Hlupić i Petra Krpan

  Danijela Piculjan Absence No.2 2

  Atelje Lumezi