ANA'S TIPS & TRICKS // blond boja nastaje jačim kemijskim procesima pa je kosi potrebna veća pažnja

  Rijetko nailazimo na prirodne plave kose koje su debele i guste. Dakle, pojam plave kose uglavom su tanke i nježne vlasi.

  Tako je i s obojenim plavim kosama. Blond boja nastaje jačim kemijskim procesima pa je kosi potrebna veća pažnja. Bojate li kosu u plavo, potrebno je koristiti jake razvijače, posebno ako je vaša prirodna kosa tamnija.

  Piše: Ana Kuštre @ Frizeraj & šminkeraj

  zara4

  ZARA

  Ako se pak odlučite na izbjeljivanje kose, koriste se manje postoci razvijača, ali će kosa biti suša nego kod bojanja. Plave boje imaju jedan od najširih spektara nijansi, zato ih volimo.

  No, kod tih procesa na površinu izlaze prirodni pigmenti koji često time plasiraju neželjene tonove. Žute i narančaste su one koje želimo izbjeći, što uglavnom ne možemo prvim tretmanom. Plavuša se ne postaje preko noći pa vas molim da imate strpljenja oko stvaranja željene nijanse.

  Neka se postupci ponavljaju i postepeno rade na kosi kako bi ona ostala zaštićena i zdrava.

  Plave nijanse potrebno je i pravilno održavati - idealni su šamponi s manjim pH ili formule koje rade na savršenstvu nijanse.

  Anti-orange ili anti-yellow poznatiji su kao silver šamponi. I njih je potrebno znati dozirati kako ne bismo pretjerali s previše sivih tonova i dobili mat golublje sivu boju.

  Sunce i sol posvijetlit će vašu plavu kosu pa to svakako iskoristite. Tijekom izlaganja kose na suncu svakako koristite i sprejeve u UV zaštitom, vaša će kosa posvijetliti, a ipak biti i zaštićena.