Ana's TIPS & TRICKS // kućne varijante raznih BLAJHOVA i izbjeljivača... imaju jednu manu

  Police omiljenih drogerija ovih su dana, jer mnogi od nas žele imati divnu kosu s osunčanim pramenovima, prepune raznih izbjeljivača, kolor tretmana i blajhova koji obećavaju čuda i jednostavan dolazak do svijetlih tonova. Jedna im je mana - to uistinu nisu stvari za „igru“ kod kuće!

  Blajha: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Niki Trefilova Model02 cr

  Niki Trefilova // L’Officiel Baltics // nakit Gianni Lazzaro // foto: Thomas Knieps // kosa: Jean Luc Amarin // make-up: Diana Galante

   

  Naime, blajh i izbjeljivači imaju jednu funkciju, a to je razaranje pigmenta. S blajhom oprezno, ne koristite ga kod kuće!

  Za razliku od boje koja djeluje na kosi četrdeset minuta, blajh djeluje sve dok se ne ispere. Dakle, samo par minuta potrebno je da se kosa od lijepe pretvori u popucanu, spaljenu i uništenu, ako bi se slučajno blajh predugo zadržao na kosi!

  Većina kosa sadrži u sebi crveni pigment koji nam dodatno otežava svijetljenje i skidanje i postojećeg.
  Tretman skidanja pigmenata jako je kompleksan, traje satima i radi se posebnim tehnikama. Osim tehnika i frizerskih trikova svijetljenja kose veliku ulogu vode preparati kojima izvodimo tretman.

  Niki Trefilova Model02 cr

  Kosa se prije tako velikih tretmana mora zaštititi jer on je sam po sebi jako agresivan, a vjerujem da svi želite imati lijepu osunčanu kosu.

  Blajh najbolje funkcionira pod toplinom zato se pramenovi stavljaju u foliju koja potiče rad otklanjanja pigmenata.
  Blajh bio on u zrncima ili tekući, ima funkciju otklanjanja pigmenta, on kosu ne nijansira.

  Kada vidimo koliko se pigmenta skinulo, kosu krećemo nijansirati preljevima, uvijek se koristi sklop više nijansi kako bismo dobili željenu boju.
  Kada je tretman završio, kosu treba nahraniti posebnim kupkama kako bi ona bila što ljepša i zdravija.

   ana kustre
  Ana Kuštre

   

  Niki Trefilova Model02 cr