Ana's TIPS & TRICKS // kosa ti je konstantno isušena i porozna... smanji postotak HIDROGENA!

  Danas je prava rijetkost kosa prirodne boje – trendovi oduševljavaju sve, cure se farbaju već u srednjoj školi. I bez obzira na to što imamo puno proizvoda za njegu, zna se dešavati da je kosa i dalje suha, iako je lijepo tretirana! Naprosto, postaje sve poroznija i kao da dovoljno ne raste. A naravno da raste.

  Kako biste spriječili katastrofu na vašoj kosi slušajte svoje frizere i tražite savjete kolorista. Samim bojanjem mijenjamo pigmentaciju vlasi i vjerujte mi - sve što zamislite moguće je, ali što je s posljedicama

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   Valery Kaufman Editorial02
  foto Enrique Vega // Vogue Taiwan’s June 2019 issue // model Valery Kaufman // styling Ilaria Niccolini // kosa Stefano Greco // make-up Lindsey Williams

   

  Pita li se itko što će se desiti kada konačno dobijete bijele vrhove nakon što ste osam sati sjedili s blajhom na kosi, samim time dobili željenu boju, ali i kosu poput vune. Zapamtimo najvažniju stvar, zdrava kosa je najljepši i vječni trend.

  Kako bi kosa ostala zaštićena i lijepa neke je postupke potrebno raditi više puta za redom, ali s manjim postotkom hidrogena i velikom dozom opreza.

  Tamne boje kao što su crna, smeđa, čokoladna... idealno je kombinirati s 3% hidrogenom. To je nježan proces kojim će se pokriti neželjene sjede vlasi, a kosa će dobiti zanosan sjaj.

   

  Te nijanse najmanje oštećuju kosu i uvijek su dobrodošle na svim tipovima vlasi. Sve svjetlije boje da bi se razvile miješaju se s većim hidrogenom, no tu je bitno biti oprezan i znati kada stati.

  S većim hidrogenom ujedno radimo potpune transformacije iz tamne u svijetlo ili sve tehnike kojima naglašavamo bijele vrhove. Ne forsirajte kosu da te rezultate dobijete u jednom danu, neprestanim bojanjem kose 12% hidrogenom!

  Velike promjene dešavaju se i kod izrade pramenova. Mnogo sam puta vidjela da klijentima koji mi dođu prvi puta, kosa djeluje zdravo, no izuzetno je popucala.

   

  To se dešava ako vam frizer radi pramenove svaki put po cijeloj kosi, svaki put nanosi na vrhove novu količinu boje koja s vremenom kosu tanji i ona puca.

  Ne tretirajte kosu velikim postocima hidrogena jer će taj proces vašu kosu osušiti, istanjiti i učiniti je vunenom.

  Bojanje je kemijski proces koji zahtjeva znanje i stručnost, savjetujte se i poslušajte savjete stručnjaka kako bi vam kosa ostala lijepa i zdrava.

   Valery Kaufman Editorial02