Ana's TIPS & TRICKS // kako najbezbolnije SPEGLATI kosu

  Više manje svi s dugim ili poludugim kosama kod kuće posjeduju peglu. One su danas dostupne svima što vam olakšava izradu frizure kod kuće, no istovremeno ne zaboravite da mehanički oštećuju las. Ako sami kod kuće radite frizuru peglom, potrebno vam je osnovno znanje i koraci kojima će kosa biti zaštićena.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Giorgio Armani Holiday 2020 Campaign04

   Giorgio Armani Holiday 2020 Campaign

  Nakon što ste adekvatnim šamponom i maskom oprali svoju kosu na nju nanesite učvršćivač. Pjenu, tekući gel ili što već volite. Ako volite da je kosa mekana i poletna, koristite keratinske emulzije za ravnanje kose, posebno ako je prirodno jako kovrčava.

  Kosu s preparatom dobro počešljajte u željeni smjer frizure. Odredite razdjeljak pa na kosu nanesite termo sprej za zaštitu od topline. On je super odabir i kod samog rukovanja s fenom, a kod pegle je obavezan!

  Prije same upotrebe pegle, kosu obradite četkom najbolje što možete. Oni s jače kovrčavom kosom imati će više posla od onih sa ravnijom i tanjom kosom.

  Giorgio Armani Holiday 2020 Campaign05
   Giorgio Armani Holiday 2020 Campaign

  Kada je kosa obrađena podijelite kosu u manje i tanke sekcije. Što je sekcija tanja to će pegla bolje obaviti posao i kosa će najmanje stradati. Nakon što je frizura gotova, na nju nanesite par kapi ulja i s njim kosu nastavite njegovati vlasi svakog dana.