Veličina fonta: +

  La Biosthétique voli kovrče

   

  Živimo u vremenu u kojem je izazov i imperativ imati lijepu i njegovanu kosu. Izazov radi svih negativnih utjecaja, vanjskih i unutarnjih čimbenika koji onemogućavaju zdravlje kose, a imperativ jer upravo kosa odražava ne samo vanjsko zdravlje, već i unutarnje. I upravo ovim pristupom započinje nova era potaknuta jedinstvenim poimanjem kose.

  Marcel Contier stvorio je Culture of total beauty, kozmetiku La Biosthétique, koja svaku kosu može učiniti zdravom a time i lijepom. Četrdesetih godina prošlog stoljeća osnivač ovog visoko kvalitetnog brenda, počeo je koristiti prirodna esencijalna ulja na akupresurne točke na tjemenu, kako bi pokrenuo proces ozdravljenja tjemena.

  Proizvode i filozofiju La Biosthétique možete isprobati u nekoliko salona diljem Hrvatske, a mi smo ovog puta bili u Allure frizerskom salonu u Sesvetama gdje smo se prepustili se u ruke stručne Martine Čerkez.

  1 20131004-085157 1

  2 20131004-085200 1

  3 20131004-085202 1

  4 20131004-085204 1

  La Biosthétique kozmetika sadrži nekoliko linija koje su prilagođene tipovima kose, a danas vam predstavljamo liniju za intenzivno obnavljanje Action 2 phaze i liniju CURL za kovrčavu kosu. 23

   

  Glavna karakteristika kovrčave kose je upravo to da je suha i dehidrirana, ali postoji i nekoliko razloga tome. Naime, za razliku od ravne kose, kovrčava kosa se puno teže masti prirodnim uljima sa tjemena, radi čega je potrebna dodatna hidratacija. Sama dlaka je ovalnog oblika i refleksija svijetlosti je drugačija nego kod ravne kose. Kutikula dlake je otvorena tako da neprestano gubi tvari koje ju čine hidratiziranom.

  11

  Action 2 phazes proizvodi su za njegu upravo suhe i oštećene kose, a rezultat je elastična, sjajna i svilenkasta kosa puna volumena.

  1920

  Prvi korak u adekvatnoj njezi kose je pranje kose. Za kovrčavu kosu posebno je formuliran šampon za kovrčavu kosu iz linije CURL.

  12

  Nanosi se u malim količinama i nježno utrljava na skalp, prilikom čega radite masažu i potičete cirkulaciju, što potiče rast kose.

  Isperite šampon vodom i učinite to temeljito.

  Sada slijedi prvi korak u Action 2 phaze proizvoda – Structure 1 –Spray regenerant. Ovaj proizvod prepun je pšeničnih peptida, magnezija i pantenola što su sastojci koji dubinski obnavljaju unutarnju vlaknastu strukturu.

  Proizvod se nanosi na kosu u ravnomjernim razmacima i to na razdvojenu kosu debljine 2 centimetra. Nanosi se po čitavoj duljini kose i ne ispire se.1314

  Odmah potom slijedi drugi korak – Structure 2 - Masque Intense.

  Ova maska sadrži ceramide, ekstrakte Moringe, svile i kaktusa. Svojim aktivnim sastojcima pomaže kutikuli u regeneraciji i pruža zaštitu od negativnih utjecaja. Nanosi se na prethodno odjeljenje sekcije kose i to na način da se upreda (namotajte kosu na prst) u kosu. Nanosi se čitavom duljinom i ostavlja se 15 minuta ispod toplog ručnika. Nakon toga se temeljito ispire. 15161718

  Ovakav dvofazni tretman koristi se tri puta za redom i to najčešće 1 mjesečno, nakon čega slijedi pauza od nekoliko mjeseci. U međuvremenu se može koristiti set za daljnju njegu, koji je namijenjen za kućnu uporabu.2122

  Stilizirati i uljepšati kosu moguće se s proizvodima CURL linije koja se sastoji od šampona za njegu kovrčave kose, aktivatora za kovrče, spreja za definiciju kovrča i kreme za kontrolu kovrča.

  Svi proizvodi unutar linije imaju isti miris koji se iznimno dugo zadržava na kosi i prkosi svim mirisima koje kosa može upiti.24

  Posušite kosu nakon stiliziranja, a kovrče dodatno definirajte tako da koristite difuzor koji neće raspršiti kovrče, i nagnite se prema naprijed te prebacite kosu tako da ju lagano sušite od ispod.26

  Jedan mali trik koji dodatno daje sjaj i hidrataciju kosi jest trik da kovrčavu kosu posušite pri tjemenu, ali ju prema vrhovima ostavite lagano vlažnom. Trik koji kosu čini sjajnom i elastičnom je da na kraju sušenja nanesete CULR creme na vrhove i prstima lagano pogužvate kosu.

  Sjećate se slike od koje smo krenuli? Ovo je kosa nakon tretmana. Kovrčava, hidratizirana, sjajna i puna volumena. 27

  Pokažite svoju kovrčavu kosu i nosite ju na mnogo načina za svakodnevne kombinacije. Mi vam predlažemo da otvorite lice tako da maknete kosu s lica.

  Odjelite dva prednja pramena kose i fiksirajte ih običnom ukosnicom.28

  Potom uzmite dijelove kose iznad uha i učvrstite ih povrh prethodno stavljene ukosnice.

  Lagano isprepletite donji dio kose koji je ostao i učvrstite ga ponovno – ukosnicom.31

  I to je to, jednostavna frizura za svaki dan!30


  I još malo proizvoda

  5 20131004-085206 1678910

   Više o La Biosthétique osnivaču i proizvodima saznajte na linku.

  VICHY NORMADERM
  Eucerin matirajući fluid za lice za zaštitu od sun...

  Povezani postovi