Veličina fonta: +

  Philips PerfectCare Elite Silence glačalo / recenzija

  Rodila mi se ideja u glavi, poprilično dobra moram si priznati – ako ostavim upaljeno glačalo cijelu noć, hoće li mi speglati život?

  philips_steam_iron_recenzija_2.jpg

  Znam, mislite da pretjerujem. Svjesna sam rečenice koju sam napisala, ali za curu koja jedino zna raditi s peglom za kosu, ovo je otkriće.

  Prvo glačalo na paru s kojom sam imala priliku raditi je ovo Philips PerfectCare Elite Silence glačalo i nisam mogla niti zamisliti razliku između običnog glačala i glačala na paru. Moje dosadašnje glačalo je neko no name glačalo koje kupite u supermarketu za 50 kuna. Toliko mi je drago da je potpuno novo.

  Je li veće nužno bolje? Je.

  Izgleda kao dobar modni dodatak ili dio modernog interijera. Kombinacija bijele, zlatne i plavih svjetlećih elemenata stvarno čini glačalo privlačnim.

  philips steam iron recenzija pegla na paru

  philips_steam_iron_recenzija_9.jpg

  Pegla se sastoji od postolja za peglu, točnije stanice za paru, koja izgleda vrlo sofisticirano. Sama pegla je iznimno lagana i ima posebno dizajniranu površinu koja nježno klizi po svim materijalima. Cijela stanica je nešto teža ali i dalje ju je jednostavno nositi. Tu je posebno dizajnirani zapor za sigurno prenošenje koji fiksira peglu za samo postolje.

  philips_steam_iron_recenzija_13.jpg

  Postolje je veliko jer ima spremnik vode u koji stane 1,8 litara vode a sam spremnik odvaja se od postolja. Ovo glačalo stvara paru pod pritiskom od 7,2 bara čime konkurira profesionalnim i industrijskim peglama koje se mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama šivaćom opremom. Mislim da je u ovom slučaju veličina vrlo bitna.

  philips_steam_iron_recenzija_4.jpg

  Dvije najljepše minute u životu

  Da mi je netko otkrio ovu tajnu prije par godina, koliko već živim sa svojom boljom polovicom, možda bi nosila prsten na ruci odavno. Šalu na stranu, prsten ili ne, mislim da je ovo glačalo idealno za sve žene i muškarce koji jednostavno nemaju vremena posvetiti se detaljnom i dugotrajnom peglanju.

  Glačalo se pali jednim pritiskom na dugme, nakon čega se glačalo samo zagrije za svega dvije minute. Nema zamornih uputa kako ju koristiti, nema proučavanja videa i učenja postavki. Jednostavno kao klik. Ručka glačala ima svjetlosni signal cijelom dužinom koje trepti dok se glačalo ne zagrije, nakon čega kontinuirano svijetli plavom bojom. Samo glačalo je ergonomski napravljeno i mislim da stane i u najmanju ruku. S donje strane ručke nalazi se i dugme za paru. To je jedino dugme koje vam treba tijekom peglanja.

  philips_steam_iron_recenzija_11.jpg

  Temperatura u ovom slučaju jednostavno nije bitna. Zanimljivo je kako se samo glačalo može koristiti tako zagrijano na bilo kojoj tkanini. Dovoljno je nježno prema najsitnijim detaljima poput čipke ali je i dovoljno jako za traperice ili ručnike. I ono najbolje, možete ga ostaviti na dasci za peglanje bez bojazni da će vam spaliti bilo što.

  philips_steam_iron_recenzija_15.jpg

  Nemam mjesta za peglanje – izgovor prošlosti

  Ako poput mene patite od manjka prostora onda je ovo glačalo za vas. Mjesto mi za većinu stvari sada ni ne treba jer sve mogu napraviti držeći odjevni predmet u zraku. Običavam košulje i majice staviti na vješalicu, staviti ju na rub ormara i lagano parom prelaziti preko odjevnih predmeta. I to je to! Najbolji dio je da je glačalo s generatorom pare dizajnirano je za rad s vodom iz slavine. Ako se spremnik tijekom posla isprazni, samo ga izvadite, napunite i vratite bez čekanja!

  philips_steam_iron_recenzija_8.jpg

  Duljina kabela za napajanje je 1,8 m što je sasvim dovoljno i mislim i više nego potrebno. Na samoj stanici nalazi se i odjeljak u koji možete staviti kabele nakon korištenja glačala. Duljina samog crijeva za glačalo je 1,7 m što je opet, dovoljno za komotno peglanje na dasci ili uspravno parom.

  philips_steam_iron_recenzija_14.jpg

  Količinu pare možete regulirati ECO tipkom koja smanjuje količinu pare koju koristite a ako ste posebno u žurbi uključite TURBO način rada s kojim ste još brži nego inače. Normalan način rada je sam po sebi vrlo brz i učinkovit tako da nemam potrebe paliti TURBO.

  philips_steam_iron_recenzija_16.jpg

  Izbaci uljeza.

  Nema veze voli li kamenac vaše glačalo ili ne, glačalo se riješi ovog malog napasnika vrlo jednostavno. Na stražnjoj strani postolja nalazi se funkcija za čišćenje kamenca. Ukoliko je potrebno očistiti glačalo, ono će vam to reći zvučnim i svjetlosnim signalima i nećete moći raditi dalje dok ga ne očistite.

  Hoću li probuditi klince?

  Glačalo je iznimno tiho. Lagano se čuje rad svega 30 početnih sekundi nakon paljenja i to je to. Kratki zvučni signal zajedno sa svjetlosnim signalom daje do znanja da je glačalo spremno za uporabu.

  Ako tražite glačalo koje vam neće uništiti odjeću ili podmetnuti požar dok vi pratite što će vam iduće klinci gurnuti u utičnicu, provjerite ovo glačalo, garantirano radi savršeno!

  philips_steam_iron_recenzija_10.jpg

   

  Provjerila sam što profesionalci misle o Philips glačalu i može li se ono usporediti s profesionalnim glačalima. Na moje pitanje odgovarao je Stipe Višić, vlasnik Zlatne igle, prodavaonice i servisa šivaćih strojeva iz Splita.

  „ Domaćinsko glačalo na paru, više je nego dobar odabir za sve one koji žele uštedjeti vrijeme i energiju. Krajnji rezultat koji se dobije ovim glačalom se može usporediti s profesionalnim glačalima. Profesionalno glačalo recimo ima 3,5 bara pritiska dok ovo glačalo u turbo modu ima 7,2 bara što mu omogućava iznimno učinkovito uspravno glačanje parom. Osim za glačanje netom oprane i osušene odjeće, glačalo je dobro za osvježavanje čiste odjeće koja je stajala u ormaru. Vrlo jednostavan trik za osvježiti odjeću parom je da se stavi mala količina osvježivača za rublje u vodu te da se pod pritiskom pare odjeća izravna, opusti ali i osvježi. Odjeću je moguće odmah nositi. Nije vlažna niti vruća. Upravo je ovo glava prednost glačala na paru u odnosu na ostala domaćinska glačala. „

   

  D life / xmas bor haljina, budi in chic, Skyrim ko...
  Oriflame ~ Blagdanski proizvodi za ruke