SPORT_info // roba za teretanu i disco? O da, Nike kaže DA. Podsjeća to na davni potez Donne Karan...

  Bilo je, zapravo, pitanje trenutka kad će se netko od velikih igrača sjetiti kolekcije koja je namijenjena izlascima, ali i odlasku u teretanu – sad Nike ulazi u novu sferu, ime joj je athluxury. To je - luksuzni athleisure.

  Sve skupa testira se u super-tajnim prostorijama u Oregonu, gdje stručnjaci i sportaši isprobavaju materijale budućnosti, odnosno sadašnjosti. Jakne, hlače, tajice i bazični, super udobni i jednostavni, no tehnološki nabrijani komadi dolaze pod nazivom – Nike City Ready.

  dkny 1985 seven easy pieces

  Podsjeća sve to pomalo na Donnu Karan, također vizionarku, koja je 1985. predstavila tada prvu DKNY kolekciju (NY znači New York, također gradska, urbana spika kao u Nike City Ready), revolucionarnu Seven easy pieces, koja je nudila bazične komade praktične za kombiniranje.

  dkny 1985 seven easy pieces exhibition
  Seven easy pieces // Donna Karan // izložba

  U vrhuncu te bogate dekade, kad je sve bilo veće, jače i sjajnije, ovaj DKNY potez činio se kao prvi, hrabri i ženskoj garderobi tako dobrodošao ulaz u minimalizam koji će deset godina kasnije totalno vladati svijetom. Poslovni je svijet vrvio odijelima, strogim krojevima, visokim ramenima, ženska je garderoba naprosto kopirala mušku.

  dkny 1985 seven easy pieces
  Seven easy pieces // Donna Karan // modna revija 1985.

  DKNY kolekcija ženi je nudila jednostavnost, svakodnevicu u kojoj se ne nateže s napuhanim ramenima i krutim sakoima, u kojoj nije samo kopija muškog poslovnog stylinga, u kojoj može u samo par koraka osmisliti jednostavnu i - jako udobnu kombinaciju. Body ujedno postaje majica. Bodysuit je bluza i majica u jednom, super hit ove inovativne kolekcije.

  Nike na tome radi danas, on sportski stil još više uvodi u svakodnevicu. Iako tajice i ostale sporty stvari po gradu već nosimo niz godina, ovo je ipak korak naprijed jer tehnološki napredni materijali pružaju otpornost, udobnost, kvalitetu i figuru novog doba.

  Puno smo prešli od onda kad je ženska roba kopirala mušku: danas spremno brišemo te neke dosadne granice, kreiramo vlastitu siluetu i stvaramo ljepotu koja kreće od individualnosti! Ali, usput volimo da nam je – udobno i lijepo.

  dkny 1985 seven easy piecesdkny 1985 seven easy piecesdkny 1985 seven easy piecesdkny 1985 seven easy pieces