OTVOREN POZIV za mlade UMJETNICE iz područja VIZUALNIH umjetnosti za sudjelovanje na umjetničkoj rezidenciji u Hrvatskoj

  U okviru projekta pod nazivom Rise of women in culture in Western Balkans održat će se rezidencijalni program za umjetnice koje djeluju u području vizualnih umjetnosti u trajanju od ukupno 14 dana, od 3. do 18. svibnja 2022. godine u Zadru, Hrvatska.

  Tema umjetničkog rada je slobodna. Naziv planirane virtualne i fizičke izložbe je Rise of Women. Projekt Rise of women in culture in Western Balkans potiče ženski kut promatranja i reakcije na stvarnost kroz umjetničko stvaralaštvo. Više o projektu možete saznati na riseofwomen.net

  Art Residency Three more days to apply Instagram post v1

  Rezidencijalni program će osigurati prostor i uvjete za individualno i kolektivno stvaranje i produkciju umjetničkih djela, razmjenu znanja među mladim umjetnicama i kustosicama. Pri završetku rezidencijalnog programa umjetnice će imati priliku sudjelovati u procesu izrade i postavljanja radova u virtualnu stvarnost korištenjem VR tehnologije. Umjetnička djela nastala tijekom rezidencijalnog programa postat će sastavni dio kolektivne izložbe u fizičkoj i virtualnoj stvarnosti. Tijekom dvotjednog rezidencijalnog programa održat će se panel rasprava čiji će glavni fokus biti na trenutnoj poziciji i ulozi žene na nezavisnoj kulturnoj sceni i u sektoru kreativne i kulturne industrije. Također, organizirat će se studijski posjet akterima nezavisne kulturne scene, kulturne i kreativne industrije u Zadarskoj županiji. Rezidencijalni program ima fokus na mlade umjetnice te će se tijekom programa posjetiti Centar za mlade u Zadru.

  Prijave su otvorene do 10. veljače 2022. godine. Za sva pitanja obratite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Rezidencija uključuje
  Stipendiju u iznosu od 250 eura bruto iznosa.
  Pokrivene putne troškove.
  Besplatan smještaj u jednokrevetnim sobama u hotelu s tri zvjezdice i tri obroka dnevno.
  Besplatnu mjesečnu kartu za gradski javni prijevoz.
  Prostor za rad.
  Materijal za rad.

  Uvjeti prijave

  Prijaviti se mogu:
  Žene umjetnice koje djeluju u području vizualnih umjetnosti.
  Kandidatkinje koje u trenutku prijave imaju između 22 i 28 godina starosti (uključujući 1994. godinu i 2000. godinu kao godinu rođenja).
  Umjetnice s prebivalištem u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Sloveniji ili jednoj od zemalja članica Europske unije.

  Prijave za sudjelovanje su besplatne.
  Prijave se moraju podnijeti na engleskom jeziku, koristeći online prijavni obrazac koji je sastavni dio poziva, do roka, kako je navedeno u Otvorenom pozivu za prijavu.
  Prijave moraju sadržavati sve podatke tražene u obrascu za prijavu.
  Odabrane umjetnice će trebati potpisati ugovor s provoditeljem aktivnosti.
  Odabrane umjetnice će trebati uplatiti kotizaciju za sudjelovanje u iznosu od 100 EUR prilikom potpisivanja ugovora.
  Odabrane umjetnice su obavezne sudjelovati na rezidenciji u punom trajanju navedenom u pozivu.
  Umjetnički radovi nastali tijekom rezidencijalnog programa se vraćaju umjetnicama po završetku izložbe o trošku organizatora rezidencijalnog programa.

  Kako se prijaviti?
  Ispunite prijavnicu ovdje.