Veličina fonta: +

  CostumART / Šeširi u svijetu umjetnosti

  U novom blogu predstavit ću jednu zanimljivu temu, vezana je za ove zimske dane, a s obzirom da nam se bliže blagdani, mogu reći da je ovo prava stvar za ukrasiti gornji dio tijela; glavu, a ne potrošiti puno novaca. Prošle godine u ovo vrijeme pripremao sam nakit i oglavlja za Operetni express u Kazalištu Komedija, gdje sam za tu priliku izradio nekoliko ukrasnih šešira i tijara za operetnu divu Sandru Bagarić. Publika je mogla primjetiti kako svaku večer mijenja ukrase na glavi pjevajući arije iz operete Grofica Marica, Kneginja Čardaša itd.

   

  sandra2

   

  Osim izrade kostima razvio sam vještinu izrade različitih ukrasa, poput; tijara, malih kapica, ukrasnih rajfova i sl. Još za novu produkciju baleta Orašar u zagrebačkom HNK izradio sam veliki broj ukrasa za balet, ali o tome detaljnije u nekom drugom blogu. Cilj izrade ovakvih ukrasa za glavu, je da osoba bude posebna i šik, a može je nositi u različitim prigodama.

  Ovi dani su idealni za to, s obzirom da su nam već sada ulice grada, ukrašene raličitim ukrasnim dekorima u duhu Božića i Nove Godine. Osim oglavlja koje sma radio za Sandru Bagarić, možete vidjeti novu kolekciju ukrasnih šešira koje su rađene od filca, umjetne kože i aplikacija, a sve se uglavnom radi ručno, te kalup mašinom.

   

  sandra1

   

  Crno-bijela kolekcija idealna je da upotpunite crni, bijeli ili sivi zimski kaput za ove hladne dane odlazeći u grad na špicu, kazalište, izložbu i sl. Jednostavan kroj šešira daje poseban look, te se žena ili djevojka može istaknuti noseći je u elegantnom ili otkačenijem izdanju. Ukoliko želite izgledati kao da ste „dio“ Kraljevske obitelji, možete si naručiti ukras bogatiji, čudnijeg oblika ili predimenzionirani. Uz skupljenu kosu ili punđu, ukras se učvrsti sa ukosnicama koje se stave s unutarnje strane i tako je šešir siguran na glavi. Pred Božić, pripremam novu mini kolekciju šešira koje će biti u više boja, dok se pred Novu Godinu traže šljokice, perje i cirkoni.

  Modna i decentna zabava može početi.

  Neven

   

  HAT1

  sandra3

   

   

  HAT2

  SandraB

  HAT3

  sandra5

  HAT4HAT5HAT6HAT7HAT8HAT9HAT10

   

  D life / blatnjavi potok, ingress, princess haljin...
  MUA SJENILA

  Povezani postovi