Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

By Kilian - Arabian Nights; Amber Oud

Nakon što sam vam predstavila Prelude to love iz prve Kilianove priče (L'Oeuvre Noir), danas je na redu nešto drugačije i potpuno suprotno od potonjeg - njegovo veličanstvo Oud - Amber Oud!

 

By Kilian Amber Oud izvor

 

 

Amber Oud je izašao 2011. u sklopu druge Kilianove priče nazvane Arabian Nights u kojoj se sve vrti oko Oud- a (ili agar - smola), koji je ujedno i neizostavni sastojak u spravljanju Arapskih parfema. Pa se uz Amber Oud, mogu pronaći još Pure Oud, Rose Oud i Incense Oud koji zajednički tvore priču - Arabian Nights.

 

Dolazi u predivnoj crnoj, masivnoj bočici, kao i svi ostali By Kilian miris, omotan u crni saten. Može ga se kupiti u pakiranju od 50 ml i kao refill u istoj količini, te u pakiranju od 30 ml travel size. A, cijena mu premašuje 1500 kn.

 

Od svih By Kilian parfema koje sam probala, ovaj je za mene najljepši. Veliki sam ljubitelj orijentalnih parfema, a još kad ti orijentalci sadrže u sebi, ambru i vaniliju to je za mene dobitna kombinacija, jer Amber Oud ih sadrži, a na mojoj koži se samo oni i osjete, točnije osjetim dimnastu vaniliju sa primjesom ambre dok se u pozadini provlači malo cedra. Oud koji inače ima jako intenzivnu medicinsku notu, ovdje je nema, jer je korišten umjetni Oud, sreća za mene, moram priznati.

By Kilian Amber Oud izvor

 

 

Amber Oud je predivan, topli orijentalni miris koji se ne može pohvaliti velikom aurom, više je skin scent, što je meni osobno žao, jer jedan ovakav miris zaslužuje pozornost, ne samo u intimnom društvu, nego pozornost bilo kada i bilo gdje. 

 

Moja percepcija orijentalnih mirisa je da ostave upečatljiv trag, da se osjete za mnom kad ih nosim i  da me netko upita "koji parfem nosiš na sebi?", ali ne, Amber Oud mi to nažalost ne pruža. 

Ali, bez obzira što nema veliku auru, može se pohvaliti dugotrajnošću na koži. Dobrih 9 sati se junački borio da opstane na mojoj koži, ali ulazeći u 10- i sat vrijeme ga polako gazi, te potpuno nestaje i pada u zaborav. To mu ne mogu zamjeriti, dapače oduševljena sam trajnošću i opraštam mu to što nema veliku auru. 

 

By Kilian Amber Oud Travel Size izvor

 

 

 

Učlanivši se u By Kilian Club na Facebook- u dobila sam mogućnost da isprobam ovaj miris, kao sample, jer ga nažalost nema za kupiti u Hrvatskoj. Iako Institut Flores u Zagrebu, drži By Kilian parfeme, nisam primjetila da u ponudi imaju Amber Oud.

Ne znam da li vrijedi više učlanjenje i slanje sampleova na adrese, ali vrijedi pokušati, ako već niste! :)

 

By Kilian - Amber Oud

 

 

 

Što mislite o ovom mirisu? Jeste ga možda imali prilike probati?

Maja xx

0
My current foundation routine 4 going out
BOURJOIS HEALTHY MIX KOREKTORI

Povezani postovi

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Zadnje komentirano

Zrnca sam nabavio na Njuškalu. AKo želite odmah radit kefir onda nek vam ih ne procjede vodom nego...
zrnca za kefir je Hrvoje nabavil od nekog lika, bum pitala pa ti posaljem info... uglavnom ona traju...
Katarina Wolf posted a comment in Deborah Glossissimo sjajila za usne #09 i #11
Doista su prelijepi i doista je iznenađujuča činjenica da se stvarno usne ne isušuju. Zapravo dj...