Veličina fonta: +

  By Kilian - Arabian Nights; Amber Oud

  Nakon što sam vam predstavila Prelude to love iz prve Kilianove priče (L'Oeuvre Noir), danas je na redu nešto drugačije i potpuno suprotno od potonjeg - njegovo veličanstvo Oud - Amber Oud!

   

  By Kilian Amber Oud izvor

   

   

  Amber Oud je izašao 2011. u sklopu druge Kilianove priče nazvane Arabian Nights u kojoj se sve vrti oko Oud- a (ili agar - smola), koji je ujedno i neizostavni sastojak u spravljanju Arapskih parfema. Pa se uz Amber Oud, mogu pronaći još Pure Oud, Rose Oud i Incense Oud koji zajednički tvore priču - Arabian Nights.

   

  Dolazi u predivnoj crnoj, masivnoj bočici, kao i svi ostali By Kilian miris, omotan u crni saten. Može ga se kupiti u pakiranju od 50 ml i kao refill u istoj količini, te u pakiranju od 30 ml travel size. A, cijena mu premašuje 1500 kn.

   

  Od svih By Kilian parfema koje sam probala, ovaj je za mene najljepši. Veliki sam ljubitelj orijentalnih parfema, a još kad ti orijentalci sadrže u sebi, ambru i vaniliju to je za mene dobitna kombinacija, jer Amber Oud ih sadrži, a na mojoj koži se samo oni i osjete, točnije osjetim dimnastu vaniliju sa primjesom ambre dok se u pozadini provlači malo cedra. Oud koji inače ima jako intenzivnu medicinsku notu, ovdje je nema, jer je korišten umjetni Oud, sreća za mene, moram priznati.

  By Kilian Amber Oud izvor

   

   

  Amber Oud je predivan, topli orijentalni miris koji se ne može pohvaliti velikom aurom, više je skin scent, što je meni osobno žao, jer jedan ovakav miris zaslužuje pozornost, ne samo u intimnom društvu, nego pozornost bilo kada i bilo gdje. 

   

  Moja percepcija orijentalnih mirisa je da ostave upečatljiv trag, da se osjete za mnom kad ih nosim i  da me netko upita "koji parfem nosiš na sebi?", ali ne, Amber Oud mi to nažalost ne pruža. 

  Ali, bez obzira što nema veliku auru, može se pohvaliti dugotrajnošću na koži. Dobrih 9 sati se junački borio da opstane na mojoj koži, ali ulazeći u 10- i sat vrijeme ga polako gazi, te potpuno nestaje i pada u zaborav. To mu ne mogu zamjeriti, dapače oduševljena sam trajnošću i opraštam mu to što nema veliku auru. 

   

  By Kilian Amber Oud Travel Size izvor

   

   

   

  Učlanivši se u By Kilian Club na Facebook- u dobila sam mogućnost da isprobam ovaj miris, kao sample, jer ga nažalost nema za kupiti u Hrvatskoj. Iako Institut Flores u Zagrebu, drži By Kilian parfeme, nisam primjetila da u ponudi imaju Amber Oud.

  Ne znam da li vrijedi više učlanjenje i slanje sampleova na adrese, ali vrijedi pokušati, ako već niste! :)

   

  By Kilian - Amber Oud

   

   

   

  Što mislite o ovom mirisu? Jeste ga možda imali prilike probati?

  Maja xx

  My current foundation routine 4 going out
  BOURJOIS HEALTHY MIX KOREKTORI

  Povezani postovi