Veličina fonta: +

  Parfem: Robert Piguet - Calypso

  Vjerujem da među vama ima onih koji nikako ne mogu naći svoj THE parfem.

  Da i sama sam takva i koliko god volim parfeme, nekad stvarno poželim da svoju kolekciju mogu dovesti na njih barem 5 i da tu kažem "dosta", ali ne, želja je prevelika. OGROMNA!

   

  Probala sam ih stvarno puno, nosila još više, a i imam ih poprilično (o, tome nekom drugom prilikom).

  Ali sretnik koji me drži već duže vrijeme je gore navedeni Calypso. Ali nisam još sigurna da li je on TAJ. Valjda će vrijeme pokazati.

   

   

  Ne mogu definirat svoj ukus u parfemima, volim ljeti laganije, zimi jake. Vjerujem kao i većina vas. Drvene, orijentale, chypre, cvjetne you name it.. Volim ih sve, svakog na svoj način i ne vjerujem da postoje parfemi koji smrde. Samo takvi jednostavno nisu našli svoju publiku.

   

   

  Calypso je bio blind buy i vjerojatno najljepši bling buy ikad. Ono što mi se kod njega sviđa je ta doza mističnosti koju osjećam kad ga nosim. I za to su zaslužni iris, pačuli, ambra i koža. To je ta kombinacija koja me obara s nogu. Inače, to su sastojci koje obožavam u parfemima. Osim navedenih nota, on sadrži geranij, mandarinu i ružu.

   

  Miris parfema najviše naginje na puderasto, topao je i nježan, jako je ugodan za nošenje, pa čak i ljeti. Curama koje vole lagane i citrusne parfeme, vjerojatno neće odgovarati.

  Iako je jesen i zima više njegovo doba. Ali sa jednim špricem ljeti, itekako je nosiv. Ne treba s njim pretjerivati ni na hladnije vrijeme, jer njegova ljepota neće doć do izražaja ako ga se pošprica više od 2 - 3 puta.

   

   

   

   

  Svakako, preporučila bi ga svima koji vole parfeme sa puderastom notom, decentne, a opet da se pristojno osjete. Pratit će vas sigurno 5 - 6 sati, ako ne i više, pogotovo na odjeći. Trajnost mu je jako dobra.

   

  Nažalost ne može ga se kupiti u komercijalnim parfumerijama, eventualno preko e baya ili možda u nekoj od niche parfumerija u Zagrebu, ako ga neka od njih ima.

   

   

   

  Da li ste vi našli svoj THE parfem? Ako da, napišite mi koji!

   

  Maja xx

  Nagradna igra
  GIVEAWAY

  Povezani postovi