Veličina fonta: +

  Givenchy Dahlia Noir

  Parfumer François Demachy dobio je inspiraciju za kreiranje Dahlia Noir mirisa od kreativnog direktora Riccarda Tiscija koji mu je pričao o mirisima svoga djetinjstva. Odrastanje uz čak devet žena na njega je ostavilo snažan dojam, a u najjasnijem sjećanju ostao mu je njihov make-up koji je mirisao na puder i ruže. Kao očita inspiracija poslužila je i heroina iz romana ‘The Black Dahlia’, Jamesa Ellroya.

  Dahlia Noir utjelovljuje misterioznu i atipičnu ženu. Ističe sjedinjenje suprotnih sila – tamnu mekoću, fatalnu nježnost, snagu i krhkost žene koja ga nosi.

  Dahlia Noir miriše na crnu ružu, no kako takva ne postoji, riječ je o imaginarnom cvijetu. Stoga se prepuštamo mašti Givenchyjevog kreativnog tima i njihovoj zamisli kako bi crna ruža trebala mirisati.

  U imaginarnom cvijetu krije se ekstremna senzualnost kojom se Givenchy vraća najvišem luksuzu. Dahlia Noir predstavlja suštinu Givenchyjevog stila.

  Givenchy Dahlia Noir

  Isprobala sam parfem i toaletnu vodu i ono što sam odmah primijetila je da se vrlo razlikuju. Ne samo da je toaletna voda slabijeg intenziteta, već je odmah primjetno da je riječ o različitim mirisima.

   

  The fragrance of a Femme Fatale [eau de parfum]

  Parfem je intenzivan, mističan, zanosi puderastim oblakom. Zanimljivo je da dok je u bočici djeluje pomalo unisex, a na koži sazrijeva u izrazito ženski miris.

  Posjeduje puderastu mekoću buketa sačinjenog od ruža, irisa i mimoze. Obogaćen je drvenastim notama sandalovine i pačulija, protkanih coumara orahom. Puderast miris priziva tradicionalnu viziju ženstvenosti, a mističnu dimenziju parfemu daje sandalovina. Taj mu ritualni sastojak istovremeno daje gustoću i toplinu.

  Givenchy Dahlia Noir

   

  A Femme Fatale in full bloom [eau de toilette]

  Toaletna voda je svjetlija, lakša, otvorenija. No ipak je i dalje riječ o Noir mirisu pa mistike i intrigantnosti ni ovdje ne nedostaje.

  Osvježavajući trag mandarine i limuna omekšan je mirisom breskve. Elegancija nezaboravne senzualne ruže protkana je drvenim notama te začinjena rozim paprom. Njegovoj pohotljivosti i senzualnosti pridonose i ambergris, vanilija i sandalovina.

  Givenchy Dahlia Noir

   

  Toaletna voda je laganija, pogodna za nošenje tijekom dana, dok je parfem kompleksniji i samim time pogodniji za večer i posebne prilike.

  Kako miris ne bi izgubio na misterioznosti, bočice ne otkrivaju u potpunosti identitet mirisa, već naziv skrivaju ispod poklopca.
   

  Cijene:

  • EDPV – 433 kn (30 ml), 618 kn (50 ml) i 749 kn (75 ml)
  • EDTV – 363 kn (30 ml), 510 kn (50 ml) i 633 kn (75 ml)

   
  Osim parfema i toaletne vode, u prodaji će biti dostupni i:

  • Body Milk – 313 kn (200 ml)
  • Skincare Dew – 313 kn (200 ml)
  • Shower Gel – 266 kn (200 ml)

   
  Dostupnost: od 03. rujna 2012.

  Galaxy manikura
  Clarins - Colour Accents Puder i Rumenilo u kamenu

  Povezani postovi