Nizozemski kreativni kolektiv DAILY PAPER & HAVAIANAS // limitirana kolekcija japanki

  Daily Paper je ekipa multidisciplinarnih kreativaca koji kroz kreativnost, modu i edukaciju inspiriraju i motiviraju mlade pojedince i slave vlastite korijene.

  Iz sezone u sezonu brand koristi svoje kolekcije kako bi skrenuo pozornost na raznoliku kulturu afričkih zajednica i potaknuo pokretanje značajnih promjena u segmentu očuvanja okoliša, prirodnih staništa i vraćanja zajednici zahvaljujući svom radu s afričkim nevladinim organizacijama.

  Havaianas x Daily Paper 39900 kn 1 cr

  Ujedinjeni u zajedničkom cilju, a kao nastavak nedavne linije Daily Papera „Protect Paradise“, Daily Paper i klasik Havaianas udružili su se kako bi stvorili limitirano izdanje japanki. Ukrašen printom koji ilustrira divlje životinje i prirodu, dizajn ove kolekcije japanki odaje počast tropskom raju Mauricijusu i njegovim ugroženim vrstama.

  Kampanja je inspirirana mirnim rajskim trenutkom zalaska sunca vizualiziranim kroz tople pastelne boje. Modeli kampanje žele skrenuti pažnju i na zaštitu i očuvanje prirodne divljači.

  Havaianas x Daily Paper 39900 kn 3

  Smješten uz jugoistočnu obalu afričkog kontinenta, otok Mauricijus i njegova flora i fauna bili su glavni izvor inspiracije za ovaj dizajn, a kao rezultat je nastao prekrasan dizajn za najvažniji modni dodatak ovog ljeta – japanke. Tropske ptice, cvijeće i kornjače motivi su koji krase potplate japanki.

  Tijekom izolacije Abderrahmane Trabsini, suosnivač brenda i direktor dizajna naišao je na članak o idiličnom otoku. Budući da u to vrijeme nije mogao putovati, istraživao ga je iz svog stana i kroz priče koje mu je ispričao mauricijski barista iz susjedstva. Slike bujnih palmi, bijelog pijeska i tirkiznog oceana očarale su ga, a krhkost otočnog ekosustava i inicijative lokalnog stanovništva za zaštitu biološke raznolikosti otoka inspirirale su ga da se izrazi kroz dizajn i na taj način skrene pozornost na potrebe koji ovaj mali otočni raj ima.

  Havaianas x Daily Paper 39900 kn 1

  “Ono što me stvarno inspiriralo je kako se brinu o svom otoku kako bi zaštitili svoj ekosustav i biološku raznolikost. To je tako mali otok u Indijskom oceanu, pa je vrlo osjetljiv na promjene okoliša, a oni su toliko predani u brizi za njega. To me inspiriralo da ovu kolekciju nazovem Protect Paradise.” - Abderrahmane Trabsini, suosnivač brendi Daily Paper.

  Havaianas x Daily Paper 39900 kn 5 cr

  "Ova nam suradnja pomaže da ojačamo neke od glavnih vrijednosti Havaianasa, a to su povezivanje s prirodom i briga o našem planetu. Također smo oduševljeni partnerstvom s brendom koji ima nevjerojatnu povijest i vrijednosti kao što je Daily Paper.“ – izjavio je Mafê Albuquerque, potpredsjednik globalnog marketinga Havaianasa.

  Kolekcija Daily Paper x Havaianas dostupna je globalno, u fizičkim i on-line trgovinama (https://www.havaianas-store.com/en) branda Havaianas, kao i ekskluzivno u trgovini Daily Paper u Amsterdamu.

  Havaianas x Daily Paper 39900 kn 2

  Havaianas x Daily Paper 39900 kn 4