NICHE_news // Aedes de Venustas PELARGONIUM

  Moja estetska inspiracija je bila napraviti miris od jednog "old-school" cvijeta za kojeg svi misle da ga znaju, iako ga nitko zapravo ne zna - kreatorica mirisa Nathalie Feisthauer kaže za Pelargonium, Aedes de Venustas. Opisala je miris kao „aromatski, sa smrvljenim lišćem, s manje voćnog i više balzamičnog od ruže, skoro poput tamjana“, jer egipatski geranij djeluje kao središnji motiv tog intigrantnog sastava.

  IMG 8399 cr 


  Ova vrlo posebna vrsta geranije, Pelargonium graveolens čije ime znači „slatko mirisna“, daje jednu od najsvestranijih esencija u parfumeriji. Destilirano lišće biljke odavno se koristi kao svježa ružičasta nota, pa otud i njezino ime „roze geranium“. To je još od devetnaestog stoljeća jedan od ključnih materijala muških mirisa - u Pelargoniumu Nathalie Feisthauer izvlači geranij iz dubine mirisne piramide.

  IMG 8399 cr


  Parfemski nos započinje notama perunike koje daju okvir od cedrovine, a zatim zamračuje pozadinu od haićanskog vetivera, guaiac drva (visoko divlje tropsko drvo koje raste u Južnoj Americi) i mahovine. Upoznat ćemo sjajni zeleni kardamon, osunčani kalabrijski bergamot... Biljna slatkoća mrkve obogaćuje akord perunike, dok amberasta kadulja sugerira mekoću baršunastog lišća. To što je malo limunast, papren i smolast daje svježinu i balzamičnost geraniju.
  Pelargonium Eau de Parfum 100ml 1.617 kn, parfumerija Lana

   IMG 8399 cr