Zagreb, I love you 2020⁠. // Sins'N'Pains donosi reciklažnu kolekciju koja definira MOMENT PREŽIVLJAVANJA

  Kad je grad ranjen, onda umjetnici i umjetničke duše koji ga vole stvari na emotivniji način, a među njima su i Iva Supić Janković, vlasnica modnog brenda Sins'N'Pains te fotografkinja Darija Jelinčić.

  sins pains1

  - Nedavno sam se, nakon 20 godina života i rada u Nizozemskoj i Češkoj, vratila u rodni Zagreb. Inspirirana nedavnim događajima, izolacijom i potresom koji je udario Zagreb, napravila sam novu kolekciju naziva Zagreb, I love you – javlja dizajnerica Iva.

  Kolekcija je reciklirana i napravljena od starih kolekcija, u suhu današnjice i snažne potrebe mode da se osvijesti i krene brinuti o našem domu, planeti Zemlji.

  Scene razvaljenog Zagreba, kao kulise koja dramatično najavljuje preokrete koji se trenutno dešavaju u svijetu i kod nas, odgovaraju sveopćoj atmosferi uokvirenoj snažnim emocijama. Među njima nisu samo tuga i žal, već i bijes, ogorčenje, strast, hrabrost i odlučnost. Reciklirana je odjeća u (sada tako općenito prikladnoj) ulozi preživljavanja i sposobnosti da mijenja oblik te se uvijek nekako ponovno rodi, u novoj formi, snažnija i otpornija.

  sins pains1

  Model izgleda kao neka apokaliptična cura, turiskinja koja se slučajno našla u razrušenom, napuštenom gradu u kojemu je zrak - otrovan.

  - Zadnja kolekcija Sins'N'Pains je potpuno reciklirana i napravljena od starih kolekcija. Bez korištenja novih materijala već izrezivanjem i spajanjem starih odjevnih predmeta i printova. Kako sam završavala kolekciju, desio se potres u Zagrebu koji je uzrokovao strašne materijalne i psihološke štete. Nažalost, šteta u našem stanu je bila prevelika i mi se nećemo moći vratiti. Srećom, moja dugogodišnja prijateljica i suradnica, fotografkinja Darija Jelinčić je meni i mojoj obitelji ponudila smještaj i tu se, u toj specifičnoj situaciji, rodila ideja za kampanju posvećenu Zagrebu – priča Iva.

  sins pains1

  - Kao umjetnica i dizajnerica, u najljepšim, ali i u najtežim trenucima u životu, okrećem se umjetnosti. My Home is where my Art is, i nalazim veliku utjehu u toj misli. Ova kampanja je bila iscjeljujuća koliko i zabavna i sexy, i radeći je vidjele smo svijetlo na kraju tunela u ovim vremenima punim izazova. Nadam se da ćete uživati u ovim fotografijama koliko smo mi uživale radeći ih – poručuje umjetnica.

  Iva Supić Janković: - Brend sam započela u Amsterdamu, gdje sam završila edukaciju na Kraljevskoj Akademiji u Hagu i Gerrit Rietveld Akademiji u Amsterdamu. Prvi put sam se predstavila hrvatskoj javnosti na 9.artOmatu u okviru sajma u prosincu 2019.

  Instagram:
  Sins'N'Pains
  Darija Jelinčić, fotografkinja


  sins pains1sins pains1sins pains1sins pains1sins pains1sins pains1sins pains1sins pains1sins pains1