Zagreb fashion week / ljeto 2013 - Steven Tai

  Neki dizajneri istaknu se na način da zasjene sve druge, a onda su ti drugi u problemima jer se naprosto vidi da nemaju koncept, koji je ovoga puta na zagrebačkoj pisti Hypo centra imao kanađanin sa adresom u Londonu, Steven Tai.

  1336

  Ideja je zapravo vrlo jednostavna, no kad je Steven svoje vizije pretvorio u odjeću, nastala je gotovo umjetnička kolekcija koja promovira eleganciju na geekovski način. Naime, ovaj obožavatelj knjiga, i to ne samo pisane riječi, već i mase stranica, inspirirao se upravo slojevitim konstrukcijama, te je šuškavi papir pretvorio u lagane tkanine, koje sada čine njegove dinamične odjevne oblike. - Obožavam te stare dobre procese stvaranja knjiga i slojevitost papira koji me podsjeća na nabrane materijale - . Ovaj modni poeta zaljubljen je u čitanje, pa je vlastiti rad posvetio tim sve više marginaliziranim, nekada ekstremno cijenjenim i obožavanim predmetima.

  24

  I tako je ovaj dizajner, koji se ponosi Central Saint Martins diplomom, te poslovima u kućama Bless, Viktor & Rolf i Stella McCartney, osmislio vlastiti način rada koji mu dopušta mnogo kreativnosti, slojevitih tekstura i inovativnih krojeva. Strani modni mediji prozvali su ga pravim geek dizajnerom - divljenje knjigama i retro dioptrijske naočale koje manekenke uvijek nose na njegovim revijama samo su neki od znakova da je Steven Tai tu da promišlja, izmišlja i pošalje takozvani intelektualni chic u umjetničku sferu pret-a-portera.

  - Najviše me inspiriraju ljubav, ironija i priroda - ističe Tai. U samostalne vode odlučio se upustiti nakon što je dobio modnu nagradu Chloé na modnom festivalu Hyères, a do sada se predstavio i na berlinskom tjednu mode gdje je također oduševio i publiku i kritiku. - Iako nisam mislio da ću tako brzo pokrenuti vlastiti brand, činjenica je da su mi se otvorila neka vrata i prilike koje jednostavno nisam želio propustiti - .

  3334353644121