VARTEKS na Trgu je preuređen // nova kolekcija ostaje vjerna prepoznatljivom rukopisu, no s blagim twistovima

  - Kada razmišljam kako najbolje opisati Varteks kolekciju za PLJ22, ne mogu se oteti dojmu, da je sastavljena od bezbroj malih fragmenata i slika koje su mene oblikovale u dizajnericu kakva danas jesam. Svaka sličica iz mog djetinjstva, mamina haljina, tatina jakna, jakna prijateljice iz Fanatica, stylinzi koje je za Davida Bowiea radio Yamamoto (ali onaj drugi), bezbroj takvih iskustava, sličica, mirisa, sve je to oblikovalo cijeli moj i svijet oko mene. Ali, što je to, čega se zapravo sjećamo? Stvarnost ili naša vlastita interpretacija, oblikovana s još mnogo doživljaja kasnije - javlja mi Martina Vrdoljak Ranilović, kreativna direktorica Varteks d.d.

  Varteks mala003 250222

  - Sve što smo napravili, sve što ćemo napraviti, proizaći će iz bezbroj osjeta utkanih u sve nas. Kako, što, je proizašlo iz čega, kako odrediti gdje je ishodište ove kolekcije? I ona jest sve zajedno. Presjek naših prošlosti i vizija naših budućnosti. Ova kolekcija nije ništa više ali ni manje, nego odraz trenutka u kojem smo sada. Simbioza onoga na što smo navikli i onoga što želimo i čemu se nadamo. I u toj rečenici je sadržana sama srž ove kolekcije - .

  Varteks mala005 250222

  - Spoj naoko nespojivog, u začudne odnose. Ali uz konstantnu brigu: kako zadržati mjeru? Kako ostaviti stvari u balansu? Kako pronaći tu finu mjeru koja odvaja hrabro od vulgarnog. Kako pronaći lijepo i vječno dok tragaš za novim? A kako u kanonima poznatoga pronaći novo? Jer, ta potraga za novom a vječnom ljepotom je ono što nas vuče naprijed - .

  Varteks mala006 250222

  - I ovaj put, zadržavamo nama poznate alate, ostajemo vjerni rukopisu kojeg smo usvojili. I dalje interpretiramo uobičajene stvari na neuobičajen način. Ali sasvim nježno, u blagim twistovima. S malim pomacima. Nema potrebe da naša odjeća vrišti, ljudi koji ju nose, oni će ju prepoznati i dati joj ono što je njima potrebno. Mi smo im ostavili dovoljno prostora da se poigraju, da spoje nespojivo, da pokažu što jesu, što bi htjeli biti - .

  Varteks ponovno otvara vrata preuređenog prodajnog prostora na Trgu bana Jelačića 8 u srcu Zagreba. Omiljeno mjesto mnogih vjernih Varteksovih kupaca renovirano je kako bi svi modni znalci imali još ugodniji ambijent za vrhunski shopping. Prostire se na površini od 220 kvadratnih metara na prvom katu robne kuće Muller, na čijim će se vješalicama naći fantastični odjevni komadi iz nove kolekcija proljeće/ljeto 2022 - javlja kompanija povodom otvorenja.
  Radno vrijeme prodajnog mjesta je svakog dana od 8 do 21 sat, te nedjeljom od 9 do 15 sati.

   Varteks mala012 250222Varteks mala026 250222Varteks mala034 250222Varteks mala036 250222