SOVILJ - PHOENIX – 2022 // moćne, geometrijske forme i statement nakit inspiriran osobnom transformacijom

  Nenad Sovilj ima novu kolekciju nakita (17. po redu), njegov rad sada je posvećen besmrtnoj ptici Phoenix koja se izdiže iz pepela. Po toj je temi naš fotograf Mladen Šarić snimio scene nakita koji kao da se udružio s vatrom. Sovilj ovdje ističe vlastitu transformaciju, koja je također logična inspiracija njegovih divnih kreacija koje niže u svojim specijalnim kolekcijama. Promjena je očita i u dizajnu – nema smole, koju je autor do sada naveliko koristio.

  Sovilj Phoenix 03 FINAL

  Promjene su dio svih bića, svakog života, pa sada vidimo novu etapu u kreacijama – stroga geometrijska forma, gender neutral, naglasak na oblicima i statement dizajnu.

  - Kolekcija je u cijelosti izrađena ručno od zlata i srebra, a od dragog kamenja koristim isključivo crni oniks i gorski kristal – javlja autor.

  Upravo je odsutstvo smole te korištenje isključivo dragog kamenja i plemenitih kovina snažan transformacijski element Soviljeva rada, čime najavljuje prekretnicu na svojem putu. Spreman je za sve veću usmjerenost istraživanju plemenitih metala i dragog kamenja u njegovu umjetničkom izražavanju.

  Sovilj Phoenix 02 FINAL

  Kolekcija Phoenix nazvana je prema mitološkoj ptici koja život završava samozapaljenjem u plamenu stvarajući novi iz vlastitog pepela. Phoenix simbolizira besmrtnost, vječni život i Sunce izmjenom ciklusa na temelju vlastite odluke i pomoću unutarnje božanske snage vatrene iskre života, podsjeća autor.

  Fotografije su moćne, baš kao i sam nakit koji na tamnoj podlozi naglašava oštre linije, detalje koji kao da ponosno izlaze iz 'baze', donoseći snažan vizualni pečat unikatnom prstenju i ogrlicama.

  Sovilj Phoenix 01 FINAL

  Sovilj Phoenix extra FINAL

  Sovilj Phoenix 04 FINAL