ROMANA DUGANDŽIJA // Način odijevanja je dio vlastite kulture, da ne kažem – higijene. To je način komunikacije i izražavanja

  Da su neka normalnija vremena, Romana i ja bismo se ovih dana uredno susretale na Fashion.hr pisti. PR-ica za naš tjedan mode uvijek je sređena, primijetila sam njezin stil još prije više godina, ali ne samo radi kombinacija. Odaje dojam osobe kojoj je stalo do toga što nosi i pritom ne mislim na neke razvikane brendove – svaka osoba koja ima stila zna da ta imena pritom ne znače ništa.

  romana

  Stil je mnogo više od toga, stoga Romana čak i čistu klasiku nosi na svoj način, očito je da je to veseli, da se time izražava i da kombinacije njezinoj osobnosti daju poseban touch. I da, promišljeno odijevanje je nastavak karaktera, obično neke organizirane osobe, a imam dojam da ona to stvarno je. Zato sam postavila Romani nekoliko pitanja. Evo što mi je odgovorila.

   romana2 cr

  Romana o svom stilu: - Rekla bih da je stil uvijek odraz osobnosti i karaktera. To je moj način komuniciranja i izražavanja. Volim kombinirati nespojivo, volim upečatljivo, volim neočekivano. No, moram priznati kako se i stil s vremenom mijenja. Većina će reći kako je stil vječan i ili ga imate ili nemate. No, ja bih se samo dijelom složila, jer istina je da se moj stil mijenja kako se ja mijenjam. Da je drugačije, bilo bi mi jako dosadno. Trenutno sam malo više fokusirana na sport jer me veseli pa je tako utjecaj sportske mode sve vidljiviji i u mom svakodnevnom modnom izričaju. No, to naravno ne znači da ću u tenisicama u kazalište -.

   romana4 cr

  Koliko ti znači način odijevanja: - Meni je to dio vlastite kulture, da ne kažem - higijene. To je briga o sebi, dio identiteta. Meni je estetika jako važna u životu. Za taj dio je dobrim dijelom zaslužan odgoj. U mojem slučaju za to je zaslužna moja mama koja me od malih nogu učila da budem svoja, ali i da odjeću biram u skladu s prigodom te da su detalji jako bitni. Čak su i mašne za moj rep u kosi bile savršeno izglačane i uvijek u odgovarajućoj boji, a ona mi je prva odrezala šiške koje su kasnije postale moj zaštitni znak - .

  romana76

  Nostalgična je za… - Vremenima kad je moda bila dio popularne kulture baš kao i glazba ili film. To su te živahne 60-e godine prošlog stoljeća kad se cijenila forma, krojevi su bili elegantni ali istovremeno opušteni i funkcionalni, a boje i detalji jako maštoviti. Danas je popularno reći da netko ne vodi računa o modi. Ne sviđa mi se taj stav. To je kao da ne vodite računa o vlastitoj kulturi i ponašanju - .

  romana12

  Kad slaže robu: - Uvijek netom prije odijevanja biram što ću odjenuti. Kod mene je to stvar trenutka i inspiracije. Osim kad je u pitanju tjedan mode na kojem radim. U tom slučaju sve je unaprijed pripremljeno jer nemam vremena razmišljati o odjeći tih dana - .

  romana66 cr

  Modni detalji koje voli: - Obožavam ih jer daju dozu osobnosti, a često mogu biti malo pomaknuti odnosno ekscentrični. Volim cipele, rukavice, kape i šešire, a imam i veliku kolekciju marama i šalova za svaku priliku, od finih svilenih do onih za planinarenje - .

  romana1 romana3 crromana11romana13romana22 crromana33 crromana87 cr

  romana98 cr

  romana546