PETRA GRANIĆ GLOWATZKY // sad je u salonu kao kod liječnika, zovu me DR. ZA KOSU

  Moje su klijentice bile stvarno jako disciplinirane i nisu posezale za škarama u ovo vrijeme pandemije koje smo morali biti doma. Bilo je nekih bojanja, neke su me i nazvale za savjet koju nijansu za prvu ruku kupiti, a neke su iskoristile taj izrast kako bi promijenile stil.

  Piše: Petra Granić Glowatzky, studio za kosu ETRA

  judita frankovic1
  Glumica Judita Franković bila je jedna među prvima nakon otvorenja

  Bila mi je i jedna dugogodišnja klijentica na makeoveru, već smo razmišljale kako bi bilo dobro da pusti svoju 80% sijedu kosu i sad je bio pravi trenutak.

  Gospođa je nosila poludugu dužinu i iz salona je izašla s nešto kraćom pixie frizurom koja joj je, usprkos sijedoj kosi, "skinula“ barem 10 godina. Odlično joj pristaje, još se samo na vrhovima naziru ostaci boje koji izgledaju poput prošaranih pramenova, oduševljena je kao i ja.

  judita frankovic1

  Neke su mi poslale poruku podrške za otvaranje salona s porukom – Draga moja magična frizerko, želim ti danas sretan radni dan. Ja ću malo pričekati sa dolaskom jer si me super sredila i frizura je još uvijek odlična, javim se za koji tjedan, pusa, Tonka.

  Dakle, trud se isplatio jer uvijek kada šišam gledam kako kosa pada i u tom trenutku razmišljam kako će forma izgledati kada prođe neko vrijeme, da im je jednostavno za održavanje.

  judita frankovic1
  Petra i Judita u pauzi

  No, bilo je i komičnih trenutaka u salonu, neke su bile vidno “potresene“, naročito one kratkokose kojima je kosa izrasla pa su frizure djelovale kao iz osamdesetih, većina je došla s kapom, a izašle, kako to one vole reći, „5 kila“ lakše.

  judita petra

  Uz cijelu zaštitnu opremu, jednokratne ručnike, plašteve, papučice za cipele, rukavice, maskice… malo daje dojam da ste došli kod doktora pa sam već dobila nadimak dr.za kosu!    judita frankovic1