OTIŠLA SAM U LONDON // kako je iskusna frizerka IVA digla sidro i upustila se u nove AVANTURE

  Hej Iva, hoćemo priču? Pitam neki dan Ivu Vrdoljak, jednu izvrsnu frizerku i koloristicu, koju sam upoznala prije par godina kroz poslovnu suradnju. Žena zna kosu, izvrsna u poslu, krativna, inovativna, lijep, ugodan salon. Ali, neki dan, vidim ja, ode i ona. Pravac – London. - Život sam promijenila 1. veljače ove godine. Put u nepoznato i izlazak iz komfor zone, veli mi.

  ivaLondon1

  Tu sam sa svojim psom Titom, i on se već poenglezio, ima svoju ekipu iz parka i malac uživa! Mislim da mi je odlazak u London bila jedna od najboljih odluka, odmah uz odluku da si kupim psa.

  ivaLondon1

  Planirala sam u 10 mjesecu prošle godine, međutim iz obiteljskih razloga sam pomaknula planove. Moje odredište i cilj - London, grad u koji dolazim zadnjih 15 godina što zbog inspiracije, što zbog edukacije. Osim toga, obožavam ovdašnji state of mind koji je potpuno drugačiji sad kad živim u njemu nego kad sam dolazila na par dana!

   

   

   

  Iskreno ovdje sam konstantno u borbi s vremenom, ovdje se jako brzo živi, nema opuštanja… Doduše, tokom ovih par mjeseci mog stalnog boravka ovdje, puno sam naučila o sebi, dobila saznanja o svojim vrijednostima. Svakodnevno učim kako biti sve više fleksibilnija – priznaje Iva.

   

   

   

  Čim sam došla, imala sam plan i viziju što želim i gdje želim, pa sam si pripremila super portofolio i na koju god adresu bih ga poslala, dobila bih poziv ili e-mail da dođem na razgovor. Međutim, priča je uvijek ista - rad fantastičan, ali nemam svoju bazu klijenata i onda mi nude kikiriki za plaću! S druge strane, ovdje je tržište izuzetno zanimljivo i tko god želi raditi i zaraditi, ovdje to uvijek može! - naglasila je Iva.

  - Nakon nekog vremena odlučila sam promijeniti igru - nastavlja. - Ovdje je sve u marketingu te sam odlučila nabrijati svoj Instagram i čekati da ponude dolaze meni, a ne da ja kucam na vrata! Englezi su stalni pregovarači, na početku nude ništa, a na tebi je da se izboriš, nekako mi je bitno da se to naglasi! -

   

   

   

  - Ja sam tek na početku i tek učim ali sad shvatila da mogu super živjeti i zaraditi kao freelancer i mislim da ću tako i nastaviti! Trenutno radim par dana u tjednu u jednom salonu kojeg drži cura iz Hrvatske, Ivana Juric koja je ovdje već 24 godine. Nju sam ovdje upoznala prije 15 godina, a cijelo to vrijeme posjećivala sam London radi edukacija i frizerskog sajma. Sada uglavnom radim kod nje ili preko agencije, koja mii nalazi poslove. Tako da sam na više lokacija, po čitavom Londonu. To je super način da upoznam tržište i vidim što se nudi! – veli Iva.

  facebook 1558345043694

  Neki dan frizirala je klijenticu koja je primila orden od Kraljice Engleske… bravo Iva!

  Toliko mi se Hrvatska zamjerila da nemam želju doći čak niti za vikend… od toga da kad imaš svoj biznis stalno si nešto dužan državi, od toga da je pravosuđe katastrofa, ne možeš tražiti pravdu, zdravstvo nam je dno dna, a o penzijama neću niti pričati… Prije nego što sam otišla, imala sam najgoru godinu u životu, tokom koje sam doživjela sve nepravde koje sam mogla. Tako da, bez obzira na stres koji je bio prisutan zbog odlaska u nepoznato, ovdje samo osjećam jedno veliko olakšanje… Iako su troškovi života veliki zbog izuzetno velike rente, ja i dalje osjećam olakšanje! Neki dan sam bila u pošti i plesala u redu, puštali su Dianu Ross… i mislim si u našoj pošti bih vjerojatno slušala Jelenu Rozgu. Dakle, po tko zna koji put sam shvatila da sam na pravom mjestu.