Username *
Password *
Remember Me

Najbolja hrvatska stilistica kose za ovu godinu poznata je zagrebačka frizerka Iva Vrdoljak (studio Tempora), a diplomu joj je na prestižnom eventu u Parizu dodijelio brend La Biosthetique, slavna francuska kozmetička kuća. - Svake godine izabiru se najbolji stilisti kose u svakoj državi, a ove godine čast da budem proglašena najboljom pripala je meni, na što sam iznimno ponosna. Birali su prema fotografiji, gledao se način šišanja, tehnika, boja i sklad, ali i make-up, odjeća, kao i čitav stil - ističe Iva. 

iva vrdoljak studio tempora4
Cut and color-Iva Vrdoljak @ Studio Tempora, make-up Žana Kožul, foto Andrija Zelmanović, odjeća-Ivona Martinko

Kosa je dio stila i cjelokupne figure, što je jednako bitno stručnjacima La Biosthetique, pa je Iva, čiji je moto da se kreaciji pristupa individualno, očito odlična formula. - Moja inspiracija je bila Vivienne Westwood i njena dekonstrukcija kroja koju jako volim primjenjivati u svom radu. Obzirom da slične forme kod nas radi Ivona Martinko, njezine kreacije jako volim, a nosi ih i model na pobjedničkim fotografijama. Smatram da Ivona omogućava svojim klijenticama da odjeću nose na više načina, isto kao što ja kroz rez i oblik kose kreiram frizure koje su također multifunkcionalne - ispričala je Iva nakon Pariza gdje se našla s kolegama, pobjednicima iz ostalih zemalja. - Stvarno su nas lijepo ugostili, bili smo u La Biosthetique akademiji koja je u blizini Ard ce Triomphe, a nakon toga smo otišli u poznati Yoyo klub i pariški Vip Room gdje su nam podijelili diplome - .

lb dodjela nagrada

- Kod stvaranja frizure jako mi je važan stil osobe, jer nismo svi isti, a frizura mora biti prilagođena nama i našem lifestyleu. Ako nosite samo crno, kao na primjer često arhitektice, vjerojatno će vam kosa u nekim zanimljivim tonovima dati na stilu… Dakle, i naša odjeća je bitna, sve su to detalji koji mene zanimaju kad stvaram frizuru i boju. Očekujem i od mojih zaposlenika detaljno znanje o koži i kosi, jer želimo pomoći klijentima s problemom vlasišta, a uostalom zdrava je kosa i lijepa kosa. To je kruna naše ljepote! Upotrebljavamo znanje kojim onda stvaramo kreativne forme - zaključila je Iva.

iva2 cr
Iva Vrdoljak prima diplomu Beauty Stylist 2014.

 

iva vrdoljak studio temporaiva vrdoljak studio tempora2iva vrdoljak studio tempora3

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location