NATAŠA MIHALJČIŠIN // pletenina u ulozi zagovaratelja ravnopravnosti, RAZNOLIKOSTI i kreativnosti

  Inzistiranje na muško-ženskom konceptu mode Nataša Mihaljčišin smatra reliktom koji će, zasigurno, uskoro iščeznuti: - ne zato što će se svi spolovi simultano odijevati kao svi rodovi, nego zato što će razlike biti privremene, promjenljive i neovisne, jednom riječju nestabilne – komentirala je autorica predstavljajući nove veste u mini kolekciji "Muško kopčanje".

  13

  Nataša stvara mimo ne samo trendova, već i tjelesnih kanona, njezine veste i pletenine spontano grle tijelo i smještaju se na sve dimenzije, oblike i varijante. Baš kao da su simbol same raznolikosti koja osvaja svijet.

  - Meni se činilo kako je jedna vesta upravo savršen, kako bi se to u divnom modnom žargonu reklo, unisex komad i kako uopće nema potrebe deklarirati nešto takvo kao muško ili žensko. U vremenu koje kao misterija i nepoznanica stoji ispred nas, bilo da se radi o virusom zaraženoj stvarnosti, ili o virtualnosti u kojoj su sve relacije transgresivne i nepostojane, pitanje ženskog i muškog kopčanja predstavlja podsjetnik na romantične referentne sustave u kojima se spolna čast branila i prikladnom stranom kopčanja! Uzimajući taj šarmantni relikt kao modni kamen kušnje, dogodila se kolekcija koja zagovara prijateljski dijalog među svim rodovima, spolovima i pripadajućim im identitetima – komentirala je Nataša.

  15

  Fotke otkrivaju život njezinih vesti, na pravim ljudima, u spontanim situacijama, a naglasak je, kad maknemo svu tu sociološku spiku, zapravo na komadima koji su predivno kreativni, likovno osmišljeni i skladni.

  Donose stilski svijet za sve - svatko od nas može nabaciti vunenu, pletenu vestu preko glave i uživati u njezinoj mekoći. Bez obzira na to tko smo i što smo, uživanje u lijepom dizajnu je legitimno, svima potrebno, gladni smo za posebnim stvarima koje će nas oduševiti i dati nam neki poseban feeling sreće.

  17

  Modeli na fotografijama su Natašini prijatelji, fotke potpisuje Sara B. Moritz. Oblikovanje kataloga: Saša Stubičar.

  14681112202123