NATAŠA MIHALJČIŠIN // 'Dizajnerska početnica: PONOVNO NOVO' eko radionica za klince

  Naša modna dizajnerica Nataša Mihaljčišin održat će u okviru programa Dizajnerska početnica, besplatnu radionicu Ponovo Novo u Hrvatskom dizajnerskom društvu (Boškovićeva ul. 18), ove subote 4. ožujka 2023. godine s početkom u 10 sati.

  Voditeljica radionice je dizajnerica Nataša Mihaljčišin.

  Rok za prijavu je petak 3. ožujka do 15 sati, a radionica je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole.

   natasa

  Prva u nizu radionica u sklopu ovogodišnje Dizajnerske početnice je Ponovo novo, autorice i voditeljice Nataše Mihaljčišin. Ova radionica ima za cilj upoznati djecu kako brza i pretjerana potrošnja djeluje na okoliš i koliko je važno biti svjestan štetnog utjecaja u povećanom stvaranju otpada.

  Radionica započinje razgovorom o odjeći; kako ju nosimo, koliko dugo, kad je više ne želimo nositi i što nam je u vezi s odjećom važno, te kako razmišljamo o njenom redizajniranju i obnavljanju.

   

   

  Upoznat će se s pojmom dekonstrukcije u dizajnu te kako je primijeniti u preoblikovanju nekih svojih starih, već iznošenih, odjevnih komada koje nam je ili bilo teško odbaciti ili smo mislili da ih više ne želimo nositi. Jednostavnim dizajnersko-tehničkim postupcima mogu se reanimirati potrošene vrijednosti.

  Datum održavanja: subota, 4. ožujka 2023. godine, s početkom u 10 sati.

  Predviđeno trajanje radionice je 2h (od 10.00 – 12.00).

  Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

  Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

  Rok za prijave je petak 3. ožujka 2023. godine do 15 sati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Napomena: mole se djeca da na radionicu donesu vlastite odjevne predmete koje više ne nose.

   

   

  Nataša Mihaljčišin, samostalna umjetnica iz Zagreba rođena je 1966. u Prnjavoru, BiH. Nakon srednje škole seli u Zagreb gdje upisuje Studij građevinskih znanosti. Modnim dizajnom se počinje baviti 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine je sudjelovala nekoliko puta na Međunarodnim modnom natjecanju „Fashion News“ u Opatiji gdje je tri puta nagrađena a 1994. godine osvaja posebnu nagradu Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu s pravom na upis Studija modnog dizajna bez polaganja prijemnog ispita. 1997. godine je s Martinom Vrdoljak Ranilović osnovala studio I-GLE, u okviru kojeg su zajedno realizirale 27 projekata, različitih modnih revija i sudjelovale na nekoliko skupnih izložbi. Od 2019. djeluje kao samostalna autorica sa statusom samostalnog umjetnika.

  tekst: Dizajn.hr