'MELTING POINT' HELEN KELEN // kako su se udružili RAVE, techno, upcycling tehnika i dekonstrukcija

  Brend Helen Kelen potpisuje dizajnerica Helena Drkelić. Predstavila se na nedavno održanom Zagreb design weeku, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Ovo je dio specijala na itgirl.hr, o modnim autorima koji su se predstavili na ZGDW 2021.

   ZF 7403

  Bili su to uglavnom dani produkt dizajna, no onda je atmosferu zahuhala modna revija koja je donijela neku novu, mega energiju.

  ZF 7535

  Helena Drkelić potpisala je stilski križanac dekonstrukcije, neon zelene, bakrene i crvene, ekipa je izgledala poput punkera koji su zabrijali na rave. A sve to na temeljima upcycling tehnike.

  ZF 7370 cr

  Evo što mi je Helena javila:

  - 'Melting point' izraz je koji je poslužio u oblikovanju kolekcije za sezonu jesen/zima 2021. brenda HELEN KELEN, koji inspiraciju pronalazi u rave kulturi i elektronskoj glazbi. Kolekciju karakteriziraju vibrantne boje s akcentima neonsko zelene, dok se u konstrukciji poigrava sa simetrijom i asimetrijom. Upcycling tehnika primarni je fokus ovog brenda, a kolekcija je u potpunosti napravljena od odbačenog tekstila prikupljenog u hrvatskim tekstilnim tvornicama i second hand odjeće, te je upotpunjena nakitom od reciklirane hdpe plastike - .

  ZF 7200

  Tehno stil u suštini ima moćne tonove i 'glasan' izgled, vrišti 'pogledaj me'. Helena je to pojačala kolažnom tehnikom, očito je da se tu radi o malim komadima tekstila koje je onda oblikovala u nosive, nove kreacije i dala im novi život.

  ZF 7437

  Djelić pankerskog bunta očit je i u tom samom koraku, jer zašto bi restlovi išli u otpad, ako mogu nastaviti 'živjeti' kroz neke nove stvari.

  ZF 6868

  Svijet je dosta orijentiran u posljednje vrijeme na rješavanje tekstilnog otpada, a projekt poput ovog daje svemu novi okvir i smisao. Helena je u tome svemu pronašla nova rješenja. Kreacije su ukrašene končanim aplikacijama, šavovi su naglašeni, čime silueta dobiva notu likovnosti.

  ZF 6854
  Helena (sjedi) s modelima

  Helena cijeni praktičnu notu – hoodice, majice, hlače i haljine lako je nositi, djeluju mekano i podatno, pa super i za neka slojevita modna rješenja.

  ZF 6858

  Super fotke iz backstagea ustupio mi je Zvonimir Ferina – veliko ti hvala! Pravi si majstor.

  Make-up je radila kreativka Ivana Bilandžija-Billy.

  ZF 7177

  Ovu i teme o dizajnerima na ZGDW posvećujem Ani Lendvaj, dragoj prijateljici i kolegici koja bi znala cijeniti ove kolekcije, kreacije i općenito tu vibru. I išle bismo po backstageu i lovile kreativce usred njihovog finiširanja modela pred sam izlaz. I prepoznala bi draga Ana svu tu silnu dobru energiju koja se desila ovoj novoj generaciji – u vrijeme ludila, svjetske drame, promjena i tog nekog osjećaja da se stvari kreću ma koliko god svijet bio u banani. Da ipak, kreativnost će pobijediti sve, ona uvijek postoji, ona ima svoj život, pozitiva je uvijek s nama i u nama, samo ako je izaberemo.

  ZF 7449

  ZF 6908

  ZF 6969

   

  DSC02706

  Fotke s piste ustupila je PRiredba.

  DSC02709DSC02714DSC02718DSC02723DSC02727DSC02729DSC02733