LEA DOLEZIL // što to znači EDUKACIJA frizera i zašto je ona bitna

  Naši dragi frizeri koji se brinu o kosi kontantno idu na edukacije, one su ključ njihova uspjeha, način kako kreativnost prilagoditi trendu, upoznati nove tehnike, razviti talent... Njihove vještine i znanja konstantno se razvijaju i nadopunjuju. Tehnologija boja i formula za njegu ide naprijed, stoga je važno ići ukorak s trendovima.

  - Edukacija frizera iz naše beauty kuće kreće prema onim salonima koji rade s našim brandovima. Američki brandovi Matrix i Redken su moja ljubav u edukaciji jer njihovi principi rada su temeljiti i jednostavni, ali s posebnim naglaskom na razumijevanje materije/strukture materijala s kojom radimo svakodnevno, a to je kosa - priča mi Lea Dolezil, jedna od naših najboljih frizerskih edukatorica.

  atelier1

  Izbor seminara u edukaciji je dosta širok i kreiran je prema potrebama našeg tržišta. Pa tako u ponudi svakako stoje seminari za bolje razumijevanje alata i proizvoda sa kojima rade, a najbitnije u ponudi su ipak seminari kojima tešu vještine rada.

  - Tu su naravno i inspiracijske i trend radionice kako bi u svojim salonima odmah ponudili i najpoželjnije usluge pramenova i bojanja. I tu priča ne staje jer ukoliko frizera ne pripremimo i educiramo o business aspektu poslovanja svog salona, naša edukacija nije potpuna – ističe Lea.

  Američki brandovi Matrix i Redken su brandovi koji djeluju kroz vrhunske stručnjake- frizere i osluškuju njihove potrebe, odnosno potrebe krajnjih klijenata u salonu, priča edukatorica. Tako i dolazi do promijene u tehnologijama boje, njegujućih proizvoda i sve više se produciraju proizvodi/alati koji će svoj zadatak napraviti molekularno što preciznije, s kraćim vremenom dijelovanja.

  atelier5

  Frizeri kroz sve spomenute tipove edukacija/seminara dobivaju znanje u onom aspektu rada za kojeg su se opredijelili. Svaki frizer završava frizersku školu koja maximalno traje do 3 godine i time nije odmah kompletan stručnjak jer svakako godine iskustva u struci daju veliku težinu. Kako ne bi bio prepušten samo školsko stečenom znanju, mi ga kao kuća pratimo u njegovom razvoju u svakom aspektu. Kada ste nekome dovoljno blizu možete i s lakoćom razumijeti njegove potrebe i ciljano usmijeriti na prave radionice i korake kroz edukaciju – zaključuje Lea.

   atelier2