LAUBA SLAVI 6. rođendan // party i izložba Andrewa Salgada

  Rođendan ćemo proslaviti velikom izložbom Andrewa Salgada pod nazivom A Room With a View of the Ocean čije je otvorenje zakazano za petak, 30. lipnja u 20 sati – objavila je Lauba, popularna zagrebačka kuća za ljude i umjetnost. Otvorenje izložbe započinje već tradicionalnim Laubatalkom, razgovorom s umjetnikom, koji će moderirati kustos izložbe, Mario Guček Andromak.

   

   lauba

  Andrew Salgado (rođen 1982.) kanadski je umjetnik koji živi i radi u Londonu, a svoje je radove izlagao u cijelom svijetu. Njegove su slike portreti velikog formata u koje su utkani elementi apstrakcije i simboličkog značenja.


  Na tim velikim gesturalnim slikama Andrew Salgado istražuje koncepte koji se odnose na uništenje i rekonstrukciju identiteta – postupak koji on smatra ponovnim promišljanjem konvencija figurativnog slikarstva kroz težnju prema apstrakciji. Salgado dovodi u pitanje prirodu identiteta, pa čak i sam čin slikanja kao nešto monstruozno, alegorijsko ili simbolično. Uključujući klasične arhetipove u neizmjerno inventivan pristup odabranom mediju, Salgadov rad prkosi kategorizaciji.
  Njegovi nedavni radovi uključuju kolaž, mješovite medije, pa čak i rukom obojenu i ručno šivanu tkaninu i platno. „Želim vidjeti kako moje slike djeluju neovisno od njihova doslovnog figurativnog temelja te kako bi se mogle dekonstruirati kroz izbor boja, smanjenje oblika i trijumf materijalnosti tako da postanu nešto sasvim nadnaravno.”