KRIE DESIGN U PARIZU // U novoj kolekciji 'La Vie' dizajnerica Kristina Burja ignorira koncept odvajanja sezona

  - Inspiraciju za kolekcije pronalazim posvuda, ali kada prođem pariškim ulicama, preplave me posebne emocije. Ovaj grad nadahnuo je mnoge umjetnike, autore i slikare kroz stoljeća, a inspirira i danas. Pariz vam dozvoljava da budete glamurozni, ekstravagantni, jednostavni, komplicirani, ukratko svoji. Kolekcijom 'La Vie' htjela sam pokazati kako se isprepliće šik s minimalizmom, utjecaj arhitekture na konstrukciju, kao i povijest umjetnosti na detalje – izjavila je Burja, povodom snimanja nove kampanje u Parizu.

  Krie5

  Statement detalji poput velikih puf rukava, raznih preklapanja i načina plisiranja njezin su potpis.

  krie2

  Burja koristi svakodnevne krojeve poput hlača, jakni, kaputa i haljina te topova, kako bi opisala vlastiti stilski svijet uokviren rokersko-glamuroznim štihom.

  krie8

  Kod nje je cura prava frajerica koja voli grunge čizme, ali i puf rukave te meki plise, prigrlila je ženstvenost na moderan, intrigantan način.

  Krie7

  Očita je sklonost dizajnerice ka konstrukcijski zahtjevnim detaljima koji kolekciju čine posebnom.

  Krie6

  Kristina Burja već sedam godina svoje kolekcije predstavlja širom svijeta kao dio internacionalne priče o održivoj modi u sklopu globalnog projekta Green Fashion Weeka, koji je pod pokroviteljstvom UN-a. Krie Design je bio prvi brend održivog razvoja koji je nastupio na Arab Fashion Weeku 2018. godine, u Dubaiju.

  Krie4

  - Nova kolekcija pokazuje moj doživljaj trenutne mode koja nikada nije bila smislenija i odgovornija. Tematika održivosti u modi tek sada dobiva zasluženi tretman u javnosti, sve se više priča o tome, pogotovo nakon pandemije - .

  Fotograf: Stefan Varičak

  krie7a