IZLOŽBA fotografija // „Non progress“ Demirela Pašalića

    Izložba fotografija Demirela Pašalića otvara se u petak 8. rujna u galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb. „Non progress" je izložba fragmentirana poput obiteljskog albuma. Nastavlja tijek vremena koji izvlači stvarni vizualni osjet iz mraka fotografskog laboratorija i priča o ljubavima, gradu, domu, ljudima, vrtu, kavi i razgovoru. - Počinjem tamo gdje fotografija prestaje: na mjestu koje odbija biti virtualno, u prostoru koji je još uvijek opipljiv, u vremenu u kojem zaustavljeni trenutak nije tek otisak – ističe autor.

     

    press


    Fotografije su napravljene postupkom povećanja na baritni foto papir, digitalnim tiskom, ručnim interveniranjem raznim slikarskim metodama i tehnikama, ručnim toniranjima, čineći najčešće „original-sliku“ ili „monotipiju“ za razliku od klasične mogućnosti dupliciranja fotografskog negativa te intervenirajući u galerijski prostor živim slikama, biljkama...


    Demirel Pašalić (1975.) je fotograf, snimatelj, glazbenik i multimedijalni umjetnik iz Zagreba. Studirao je na FAMU (Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění) na odsjeku za filmskog  snimatelja 3F, u Pragu, Češka Republika. Od 1996. kao suradnik i autor sudjelovao je u nekoliko igranih i eksperimentalnih filmova koji su prikazani na brojnim međunarodnim filmskim i video festivalima, radio je na igranim filmovima i sudjelovao na likovnim izložbama, skupnim i samostalnim. Kao glazbenik i skladatelj aktivan je autor i izvođač, te je od 2003. član HGU-a. Od 2007. član je ULUPUH-a. Živi i radi u Zagrebu.