INTERIOR_info // 3 zlatna savjeta za uređenje STANA ZA NAJAM

  - Prošla su vremena kada su kod stanova za najam glavni kriteriji bili cijena i dobra pozicija odnosno povezanost s potrebnim sadržajima – ističe dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, koja je neki dan predstavila svoju novu knjigu Privremeni dom. - Sada ravnopravno uz njih stoje estetski i funkcionalni elementi. Zahtjevi najmoprimaca sve su viši kada su u pitanju opremljenost kao i cjelokupni izgled stana. Stoga, ako ste najmodavac i želite što prije i unosnije iznajmiti svoj stan, ali i zadržati stanare, morate posvetiti pažnju uređenju svoje nekretnine. I pratiti trendove na tržištu. Kako biste to postigli, nudimo vam tri savjeta - .

  mindthegap 1057602
  Mind the Gap


  1. Više ulaganja – viša cijena najamnine
  Traže se stanovi koji imaju namještaj novijeg datuma, a isto se odnosi na podne i zidne obloge, kupaonice i kuhinje kao i tehnološki savršenije uređaje. Stari dotrajali uređaji kojima neke funkcije nisu u pogonu djeluju vrlo odbojno, baš kao i oštećeni vodokotlić.

  Bitno je stvoriti funkcionalan podstanarski stan s atmosferom i šarmom doma. Dakle, sve ono što utječe na odluku potencijalnog stanara da se useli u stan koji iznajmljujete kao i zadovoljstvo boravka u njemu i namjeru da se zadrži.
  Jedno je sigurno - više ulaganja podići će cijenu stanarine. To je investicija koja se dugoročno itekako isplati.

  Ako nemate novaca za nove podne i zidne obloge, kao i otvore, obavezno ih obnovite novim slojem laka, boje ili stavite tapete ako je riječ o zidu. Nije uzaludno ako i balkon opremite mini stolićem i sklopivim stolicama, teglama s cvijećem ...

   mindthegap 1057602
  NEXT

  2. Multifunkcionalni komadi namještaja

  U opremanju manjih stanova (uglavnom se takvi i iznajmljuju), uvijek je dobro birati multifunkcionalne komade namještaja koji nude više mogućnosti. To će oduševiti potencijalne stanare.

  Stoga razmislite o tabureima koji mogu poslužiti i kao klub-stolići u dnevnom boravku i na balkonu, konzolnim stolovima koji mogu biti komode i pisaći stolovi, kutijama koje će biti skladišni prostor za posteljinu, čarape. Igračke, ali i mjesto za sjedenje, baš kao i kuhinjske klupe-spremišta koje će uvelike uštedjeti dragocjeni prostor.

   mindthegap 1057602
  NEXT

  3. Detalji su „must have“

  Možda će nam na prvu djelovati smiješno, ali u zapadnim zemljama postoje osobe koje nude svoje savjete kako sitnicama u stanu privući veću pažnju i podići cijenu. Novi prekrivači na krevetu, dekice i ukrasni jastuci na sofi, slike i plakati na zidovima, rasvjeta (ne samo osnovna, stropna, nego i ona ambijentalna), mini police, ogledalo sa sjajnim okvirom, taburei, vaze, kutije, zavjese, teglice sa začinima... doprinijet će općem dojmu.

  Isto tako, odvući će pažnju s onih točaka koje su slabe u stanu kao i stvoriti dojam da je puno bogatije i skuplje opremljen nego što jest. Možda vam se ove sitnice čine preosobne, ali iskustva govore da ih najmoprimci uglavnom zadrže. To su baš elementi koji su privukli da se odluče za vaš stan.

  I na kraju – ne zaboravite da stan mora biti besprijekorno čist, mirisan i, ako je sezona grijanja, topao kada potencijalni stanari dolaze u razgledavanje! Svježe cvijeće na stolu adut je koji će svi primijetiti.

   next 1055749
  NEXT