EXHIBITION // „Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto“ @ Palais Galliera

  Slavna Coco Chanel tema je nove izložbe „Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto“ koja je neki dan otvorena u pariškoj Palais Galliera, a trajat će do 14. ožujka 2021.

  Palais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 5 LD

  Na izložbi je predstavljeno 350 odjevnih predmeta, koji datiraju od 1910. do 1971. godine te donose kompletan pregled autoričina dizajna.

  Palais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 8 LD

  U centru pažnje su večernje haljine, kao i slavni kostim koji je promijenio svijet ženskog odijevanja te u poslovnu, dnevnu modu uveo nešto jednostavno i nosivo.

  Palais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 6 LD

  Autorica je obilježila prošlo stoljeće te radom postavila temelje modernog odijevanja ne samo posuđivanjem odjeće iz garderobe muškaraca, već i hrabrošću da nosi praktičnu odjeću, da odbaci korzet i sve sputavajuće forme.

  Palais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 4 LD

  Pritom je naglašavala eleganciju jednostavnosti te voljela ukrase poput kamelije i bisera. Miješala je i skupe plemenite metale i bižuteriju, rušeći stara pravila kombiniranja nakita.

  Palais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 10 LD

  Ovo je prva pariška retrospektiva dizajnerice Coco Chanel, na kojoj su predstavljeni predmeti posuđeni od privatnih kolekcionara, kao i iz arhive same modne kuće.

  Palais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 1 LD 

  Palais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 7 LDPalais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 9 LDPalais Galliera Gabrielle Chanel Manifeste de mode Exhibition pictures by Olivier Saillant 11 LD