Designer NEWS / AMR, ELFS & J. Holec

  Domaći autori i dalje su marljivi, donose rezultate višemjesečnog rada: Jelena Holec i Ana Maria Ricov predstavile su kampanju za novu kolekciju, dok je dvojac ELFS proputovao Evropu kako bi pronašao esencije za svoje nove Diptih mirise... Lepršavost i nježnost karakteristike su njihovih modnih kao i parfemskih kreacija - radi se o zavodljivim tonovima u svakom pogledu, tekstilu koji leti na povjetarcu, pričama čiji kraj ima sretan završetak.

  JELENA HOLEC11

  Jelela Holec, poznata po organskim, apstraktnim motivima, donosi ljetnu kampanju kolekcije „Herbarium“, namijenjenu partijanju po festivalima. - Ova kolekcija puno je jednostavnija od svih mojih prethodnih i predstavlja jedan novitet u mom radu. Pročišćena je od kompleksnih krojeva prijašnjih kolekcija, modeli su idealni za festivale, ljetne šetnje i razna okupljanja i zabave, a prodavat će se u concept store dućanima u Zadru i Puli, te na Špancirfestu - objasnila je Jelena. 

  JELENA HOLEC4

  - Kolekcija „Herbarium“ rezultat je istraživanja skica i litografija floralnih elemenata koje su služile kao mediji u vrijeme dok nije postojala fotografija – dodala je autorica. Iako su linije fluidnije, bez Jeleninih karakterističnih art nabiranja, organski je motiv i dalje u glavnoj ulozi. Uostalom, posvećena je etno detaljima od čipke i veza. Fotografije potpisuje Zvonimir Ferina, make up Kasandra Draganić, a kosu Dijana Katić iz Frizerskg studija Di. Ulogu zaštitnih lica utjelovile su Monika Galić iz agencije Midiken i Hana Fort Mlakar iz Talia models.

  JELENA HOLEC16

   


  Ana Maria Ricov štuje japansku kulturu, kimono je i dalje glavni izazov. On je za svakodnevne prilike pojednostavljen, nježan i nosiv, gotovo kao i kombine na koji podsjeća. Snažan pečat ima i motiv sakure, japanske trešnje, koja se pojavljuje kao meki detalj na fluidnoj haljini. Dinamiku dodaju kosi krojevi i veliki volani, karakteristični za rad ove ljubiteljice senzualnih formi. Osim toga tu su i njezine već slavne kabanice, ležeran komad za svaku sezonu. Fotografiju potpisuju kolege iz Coded Edge, Jure Perišić i Silvio Ivkić.

  ana maria ricov5

  - Ovo je već treća sezona da radim s Jurom. Estetski se vrlo dobro razumijemo, a kako se nedavno njemu u fotografiranju pridružio i Silvio, činilo mi se kako ovaj dvojac zrači svježom i novom energiju, što je rezultiralo odličnim fotografijama – izjavila je dizajnerica. Make-up je radila Petra Sever, a modeli su (Relatum) i Anja Polić (My Guys). Nova kolekcija dostupna je u AMR showroomu (Vodnikova 8).
      

  ana maria ricov2  ELFS Diptih 2016 - Turquoise i Blue
   - Ideja je bila napraviti paletu mirisa koji će kombinirati različite note i koji će ponuditi svakome da se osjeća jedinstveno, senzualno i neodoljivo – ističe dvojac. - Razvijali smo strategiju više od godinu dana i birali formulu kako bismo dobili nove parfeme - .

  Parfem Blue5 - mirisne note


  - Turquoise i Blue inspirirani su osvježavajućim cvjetnim notama i bilo je vrlo teško postići da mirišu tako erotično, a opet, da budu nosivi cijeli dan. Zato mislimo da smo stvorili svoj vlastiti stil i povezali našu kreativnost s emocijama. Nosivi elementi parfema su osvježavajući - to su reski neroli koji raste blizu Portofina u Italiji i cvijet naranče s juga Španjolske. Otvaranje je puno energije s citrusnim notama, koje se zatim pretvara u cvjetni buketom jasmina, glicinije, jorgovana i heliotropa koji čine senzualan, ženstven miris - . 

  Parfem Turquoise3
  Model - Lucija Bedem / Talia models, Foto - Danijel Galić, MUA, hair- Iva Berišić

   

  - Love Blue je naša ideja parfema za noć, za misticizam i nešto neočekivano. Razmišljajući o tome kako stvoriti opojne trenutke jedne večeri, odlučili smo se upustiti u kreaciju svježeg voća i slatkih začina. Love Blue je inspiriran zalaskom sunca na terasi i koktelima. Ovo je parfem neočekivanog trenutka večeri uz buđenje strasti. Da bismo ga napravili slatkim i neodoljivim, parfem ima dva egzotična začina, kardamom i tonku s Madagaskara. Senzualnost mu daju badem i kokosovo ulje, dok frezija, magnolija i božur ostavljaju pečat ženstvenosti i seksipila - objavili su Elsfi.

   


   

   

  Parfem Turquoise5 - mirisne note

   

  ana maria ricov6ana maria ricov3ana maria ricov4ana maria ricov9ana maria ricov11JELENA HOLEC1JELENA HOLEC2JELENA HOLEC3JELENA HOLEC21JELENA HOLEC22JELENA HOLEC23