COLOR_info // 6 razloga radi kojih je BIJELA drugačija od drugih

  Bijela je specifična, moramo paziti kako je peremo, moramo paziti kako se ponašamo u bijeloj odjeći, nose je doktori, podsjeća nas na bolnice i ambulante, ali i na sufražetkinje, slobodu, nevinost, jednostavnost, čistoću… Ima niz konotacija. Na zaslonu nastaje miješanjem primarnih boja – crvene, zelene i plave (RGB – red, green, blue).

   women leather white and gold sneakers cosmopolitan satin heart cr
  The best tenisice!

  1 Koja je bijela osobnost?
  The Color Code Personality Profile kreirao je Dr. Taylor Hartman: dijeli osobnosti na crvene – motivirani snagom, plave – motivirani intimošću, bijele – motivirani mirom i žute – motivirani zabavom.

  2 Bijela vjenčanica? Ne oduvijek. Bila je to boja žalovanja! Trenutak koji mijenja sve je kad Kraljica Victoria bira bijelu haljinu za vjenčanje s Princom Albertom 1840. godine. Trendovi se mijenjaju i tek od onda vjenčanica je svijetlog tona.

  3 Podrška sufražetkinjama. Još od početka prošloga stoljeća, kad su se sufražetkinje, odjevene u bijelo, borile i na kraju izborile za žensko pravo glasa, ova priča ima nastavke kroz prošlo stoljeće. Naime, nerijetko su marševi za ravnopravnost spolova bili odjeveni u bijelo. Noviji primjer su Alexandria Ocasio-Cortez i žene koje su početkom godine u Senat odjenule bijelu, upravo kako bi obilježile pokret sufražetkinja i odale počast svim ženama koje su se kroz povijest borile za ravnopravnost.

  4 Ljudi koji nose bijelo? Psiholozi ističu da ih percipiramo kao organizirane i logične, koji nemaju natrpan stan, koji nemaju naviku skupljanja previše stvari. Oni su, naime, jednostavni ljudi.

  5 Zašto bijela majica požuti? Naime, razlog tome je mješavina znoja i antiperspiranta u deziću.

  6 Bijela košulja je must have u svakom ormaru. S godinama, to shvati većina njih!