BLISKI SUSRET (s modom) // NATAŠA MIHALJČIŠIN ima novu kreativnu igru likovnosti na pletivu

  Bliski susret (s modom) nova je kampanja i kolekcija artistice pletiva Nataše Mihaljčišin. Dizajn je na granici modne umjetnosti i pret-a-portera, Nataša donosi vizualnu igru pletenih elemenata u stylingu koji naglašava njezinu omiljenu likovnu igru, ploha, tekstura i blagih efekata. Kolekcija se zapravo sastoji od niza komada pletenih na razne načine, kroz kreativne tehnike koje pridonose fresh izgledu ove tradicionalne mode.

  natasa 28

  - Na brisanom polju značenja koje vjetrovi nose u kovitlacima uraganske potrošnje moda se grčevito drži privida važnosti i autentičnosti često udarajući glavom u zid moralnih utvrda koje na reakcionaran način zastupaju pravo na postavljanje granica dobrog ukusa – razmatra stanje mode u današnjem društvu Nataša, autorica unikatnih komada.

  Razmatra našu potrebu za objektima kojima pridajemo posebno emotivnu estetsku vrijednost – tu ubraja ne samo automobile i parfeme, već to može biti i – vesta.

  natasa 30

  Tijek vremena koje zauzima fizičku dimenziju pretpostavlja, unatoč tehnologiji, strpljivost i izgradnju odnosa: između nas, između nas i prirode, nas i životinja, nas i okoliša, nas i sebe, nas i naših, i vaših. U tom procesu je susret moćno sredstvo komunikacije i ostvarivanja bliskosti. Upravo je ostvarivanje bliskosti tema kojom se bavi ova kolekcija: odjeća je ovdje metafora nečeg što nam je materijalno najbliže tijelu, multifunkcionalna je, ali i prenosi poruku, komunicira - komentira Nataša.

  U okolnostima u kojima nema apriornih vrijednosnih sudova, mogla bi poslužiti kao jezik pregovora i razumijevanja no, u kontekstu kulturoloških diktata, pozicionira i distancira. Pomaknemo li ju u polje spontanog doživljaja susreta s drugim ili drugačijim otvaramo mogućnost interakcije i upoznavanja, možda i razumijevanja, a na koncu i zbližavanja – veli autorica.

  natasa 20

  Nadalje, ističe kako kolekcija nema spolno određenje, radi se o kreacijama koje su rađene unikatnim pristupom, kroz artistički okvir pletiva.

  - Mahom se radi o ručno izrađenim pletenim, kukičanim i izvezenim komadima odjeće s elementima dekonstrukcije i rekonstrukcije – ističe autorica.

  natasa 43

  Naglašena je kreativnost pletene teksture koja na momente podsjeća na koloristički zanimljive akvarele ili rad temperama, a Nataša ovoj tehnici oblikovanja odjeće daje novi značaj. Sve skupa vrlo je suvremeno, moderno i kreativno, predivna je ta raznolikost elemenata i modnih momenata koji se tako divno izmjenjuju na fotografijama koje potpisuje Sara B. Moritz.

  natasa 55

  Modeli su Andrea Rudan i kobila Korina, koje su ovdje ostvarile kreativan, dinamičan susret. Super styling napravila je Ana Nikačević. Kosu je radila Milena Maršić iz Glamoura, a make-up Tena Bašić.

  Fotografije su snimljene na hipodromu u Zagrebu.

  natasa 23

  natasa 36

  natasa 26

  natasa 44

  natasa 69

  natasa 37

  natasa 27

   

  natasa 64