ART_koncept // capsule kolekcija ARTE dobila divan LOOKBOOK

  Nedavno predstavljena kolekcija Arte, autorica i dizajnerica Lorete Gudelj (odjeća), Mihaele Marković (pletene torbe), Priyanke Desai (nakit) i Snežane Veljković (Naša Posla, cipele) dobila je lookbook: - projekt stavlja naglasak na modnu reinterpretaciju umjetničkih djela u suvremenom nosivom konceptu. Inspiracija prve kolekcije pod nazivom "Edition: Chillida" jedan je od najpoznatijih modernih kipara dvadesetog stoljeća, baskijski kipar i grafičar Eduardo Chillida. Bazirale smo koncept na apstraktnim litografijama i monumentalnim skulpturama autora te ih prenijele na odjeću, obuću, pletene torbe i nakit, djelomično slijedeći kolorit i grafički predložak inspiracije. Kolekcija je namjenjena pozicioniranju u muzejskim concept storeovima upravo zbog ideje koja zaokružuje priču - .

  arte00 

  Lookbook kolekcije snimljen je u suradnji s odjelom kiparstva Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je naglasak stavljen na funkcionalnost komada iz kolekcije.


  Nosivost je definirana kroz jednostavne forme i perforacije koje se ponavljaju kao estetski, dinamičan moment na crno-bijelim plohama. Stil je minimalistički, pročišćen, djeluje vrlo elegantno, inspirirano grafizmima i strogim linijama. Sve skupa prate cipele koje se u priču uklapaju kroz motiv, smanjen i prilagođen zakonima udobne ravne obuće. Atristički pristup otkriva pret-a-porter naličje u ovom zanimljivom umjetničko-modnom projektu. Začin kolekcije je nakit, predivan u svojoj jednostavnosti.


  Model: Hana Grizelj (Relatum model management)
  Foto: Doris Fatur
  Šminka: Petra Sever (za Illamasqua)
  Kosa: Matej Tonković (za Matrix)

  arte00

  arte00

  arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00arte00