ART_info // izašao je hrvatski strip o NICK CAVEU – na čak 330 stranica!

  Ovaj strip napravio sam zato što volim glazbu, stripove i fikciju svih mogućih oblika i manifestacija – priča mi Tino Ćurin, vlasnik shopa Striparnica. - Zato što sam i prije objavljivao stripove Reinharda Kleista pa sam imao insajderske informacije dok se strip još crtao. Prije Nickove biografije Kleist je nacrtao još mnoge ' dugometražne' stripove od kojih sam u Hrvatskoj prezentirao strip-biografije 'Johnnya Casha' i 'Fidela Castra'. Znajući kvalitetu tog autora, inače berlinera, pomislio sam - pa on je taj lik! Nitko ne bi bolje napravio strip o Caveu! Ovo je već treći strip iz moje edicije 'graphic novel' koja postaje svojevrsna R&R zbirka. 

   Birthday Party concert
  Nadureni Nick - u mladim danima

   

  Na projektu smo radili Brat Jarre (pseudonim) kao prevoditelj, a inače moj prijatelj od srednje škole, Zoran Stajčić - urednik rock web portala 'Ravno do dna' i ja osobno kao vođa projekta, urednik i grafički urednik, prelamač i autor texta o epohi kraja 80-tih godina kao insajder zagrebačke underground scene.

  Scenarij je rađen po originalnim životnim situacijama, mnogo puta iz prve ruke jer je i Cave osobno sudjelovao u konceptu priče, te je kao rijetko koji autohtoni autor, bio vrlo zadovoljan gotovim produktom. Da bi vam bilo jasnije, spomenut ću par slučajeva od prije - Robertu Crumbu nisu se svidjeli crtić-obrada 'Mačka FRitza' ili čuveni film o Modesty Blaise kao plavuši.

  Strip je ispričan kroz vizije i mašte, kroz realne i vrlo grube životne situacije. U knjizi ima pet poglavlja koja se naslanjaju na određeni period Caveovog života i predstavljaju nam okolnosti nastanka njegovih pjesama. I osobno sam Caveov fan. Fascinirale su me metafizičke vizije koje su prethodile stvaranje same muzike iz njegovih različitih kreativnih faza. Kleist je majstorski odradio crtež i vizualizirao nam gotovo nemoguće situacije i momente - ali u stripu je sve moguće! - veli Tino. 

   Birthday Party concert
  Prepoznatljiv, cool stil slavnog autora - crno slim odijelo i bijela košulja te zalizana kosa

   

  Grafička novela ima preko 330 stranica, što je vrlo opsežan projekt u svijetu strip izdavaštva.

  U stripu o Caveu ima svega, počevši od nekih scena iz djetinjstva pa do posvemašnjih životnih problema odraslog čovjeka.

  Zabavan je u vrlo čestim sekvencama, kroz gotovo cijelu priču. Ima puno dijelova koji bi čitatelju dali novu perspektivu viđenja onog što je slušao jučer, prije 5,10, 20 ili 30 godina.

  Ustvari, to je jednostavno jedan odličan strip za sve fanove stripa, R&R-a, fantastike, novije povijesti i nadasve poučnog štiva.

  Tiskana tiraža iznosi 666 komada, cijena je 150 kuna.

  Od sutra ujutro ju možete naručiti i kupiti prek fb-a na moj inbox, preko moje stranice www.striparnica.net ili u jednoj od renomiranih knjižara grada Zagreba, a to su abecednim redom i strateški raspoređene: Asteroid - Gajeva 17, Bookara - Maksimirska 39, Hoću knigu - Bogovićeva 7 i Arena centar, Menart - Avenue mall, Rockmark - Berislavićeva 13 i dakako u Stripovima na kvadrat - Preradovićeva 34 - poručuje Tino Ćurin.

   

   Birthday Party concertBirthday Party concertBirthday Party concertBirthday Party concertBirthday Party concertBirthday Party concertBirthday Party concertBirthday Party concert