Ana's TIPS & TRICKS // zašto frizura iz salona traje DANIMA?

  Sigurno ste primijetili da je postojanost vaše frizure kada izađete iz salona puno duža nego one koju sami napravite kod kuće. Koliko god se vi sami trudili, slušali i čitali naše savjete ipak to nije to. Za postojanost frizure mi najviše vremena odvajamo činu pranja kose.

  Objašnjava: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  guido palau moments 08 cr
  Guido Palau moments // Vogue

  Tu se provodi analiza vlasi te odabir adekvatnih preparata za tretman pranja. Primijetili ste da naše pranje traje puno duže od onog vašeg kućnog. Naime, kosa mora biti bez prijekorno čista!


  Kvalitetno pranje kose traje najkraće 10 minuta, to je proces kojemu se treba posvetiti.

  Dobro oprana kosa prvi je uvjet postojanosti frizure. Kosu obavezno šamponirajte dva puta, prvo pranje s lasi i tjemena skida masnoću, dok drugo daje kosi dubinsku čistoću.

  Kosu je najbitnije jako dobro isprati od šampona te ju time pripremiti za nanošenje balzama ili maske, oni će zatvoriti las i time zaštititi od svakodnevnih loših utjecaja.

   


  Kod izrade frizure pristupamo kosi i vlasištu odozgora što vi nikako ne možete sami, ni mi frizeri to ne možemo sami sebi!

  Pravilnim prosušivanjem kose odrađujemo veliki posao i uvod u obrađivanje. Prstima odižemo kosu od vlasišta tako da frizura ne padne i ne slijepi se s vlasištem koje se postepeno masti od pranja do pranja.


   

  Fen kojim oblikujemo kosu mora imati adekvatan i uski nastavak tako da se kosa ne raspuhuje, jer time ju lakše obrađujemo. Svaki pramen kose mora biti pravilno obrađen u cijelosti i pod pravim kutom puhanja fena. Na svakom pramenu potrebno se zadržati sve dok ne dobije sjaj, mekoću i glatkoću.


  Na samom kraju na kosu stavljamo ulja kojima štitimo kosu te ju po potrebi učvrstimo lakom za kosu.