Ana's TIPS & TRICKS // pegla za kosu jedan je od najpopularnijih BEAUTY GADGETA. No, treba je znati pametno koristiti

  Pegla za kosu najbolje je kućno beauty pomagalo. Sa sigurnošću mogu reći da svaka žena s poludugom ili dugom kosom u svom kozmetičkom carstvu ima barem jednu peglu.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   Madeleine Fischer Harpers Bazaar Germany Cover Photoshoot09 cr
  Madeleine Fischer // Harper’s Bazaar Germany’s October 2020 // foto Marcin Tyszka // styling Kerstin Schneider // make-up i kosa Kama Jankowska

  Pegla je veliki izvor vrućine pa samim postupcima kosa može jako stradati. Ako peglu koristite za izradu nove frizure pratite osnovne postupke za očuvanje kose.

  Kosu perite preparatima s većom dozom njege, regenerator ili maska su obavezni! Na mokru kosu nanesite termalni sprej za zaštitu od topline pa kosu dobro počešljajte.

  Sušite kosu fenom koji ima uski nastavak, on će vam omogućiti da kosa bude što ravnija. Kada je kosa 80% suha obradite ju četkom tako da on nigdje ne zapinje.

  Madeleine Fischer Harpers Bazaar Germany Cover Photoshoot03

  Ako je kosa glatka i obrađena, dijelite tanke sekcije i peglajte pramen po pramen.

  Nikako nemojte uzimate debele i neobrađene pramenove! Nakon što ste kosu ispeglali nanesite nekoliko kapi ulja kako bi joj dali zaštitu i hranjive sastojke za zdravlje i očuvanje ljepote.

  Da biste kosu održali lijepom i zdravom treba za nju odvojiti vrijeme i strpljenje, ako ga nemate bolje svežite kosu u rep ili punđu.

  Uvijek predlažem peglu kao održavanje već napravljene frizure. Jesen je i svaka frizura koja izađe iz salona treba i vašu pomoć da otkloni svakodnevne znakove vlage i vjetra, tu je pegla savršeno pomagalo koje će omogućiti frizuri dugotrajnost i lepršavost.

  Madeleine Fischer Harpers Bazaar Germany Cover Photoshoot08 cr